Папа Франциск заяви в послание, публикувано преди срещата на върха

...
Папа Франциск заяви в послание, публикувано преди срещата на върха
Коментари Харесай

Папата призова за спешен отговор на климатичната криза на срещата на върха COP26

Папа Франциск съобщи в обръщение, оповестено преди срещата на върха COP26, че водачите би трябвало да реагират " незабавно " на климатичната рецесия.

" Лицата, вземащи политически решения, които ще се срещнат на COP26 в Глазгоу, са призовани незабавно да дадат ефикасен отговор на актуалната екологична рецесия ", сподели папата в посланието, излъчено по Би Би Си и преведено от италиански език.
 Папата: Европа да прояви взаимност при възобновяване от Covid рецесията Папата: Европа да прояви взаимност при възобновяване от Covid рецесията
Папа Франциск прикани Европа да прояви взаимност при икономическото възобновяване от Covid рецесията, предава БНР. Светият отец отправ...

Всеки обособен човек може да изиграе роля в " смяната на нашия групов отговор на невижданата опасност от изменението на климата и деградацията на нашия общ дом ", акцентира папата.

По-рано този месец папата се причисли към близо 40 религиозни водачи в апел към държавните ръководители на COP26 за " незабавни, радикални и виновни дейности " за фрапантно ограничение на парниковите газове.

84-годишният папа няма да участва на спешните договаряния. Ватиканът изпраща делегация, водена от държавния секретар кардинал Пиетро Паролин. Папа Франциск обаче ще се срещне с няколко международни водачи, които вземат участие в срещата на върха на Г-20 в Рим, преди да се насочат към COP26.

Днес папата ще организира аудиенции с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е практикуващ католик, и с президента на Южна Корея Мун Дже Ин. На идващия ден той ще има среща за първи път с индийския президент Нарендра Моди.
 Папата прикани за разговор, с цел да може очуканото население в Афганистан да живее в мир Папата прикани за разговор, с цел да може " очуканото население " в Афганистан да живее в мир
Папа Франциск изрази своята " угриженост " за спора в Афганистан и прикани за разговор, с цел да може " очуканото население " да живее в ми...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР