Папа Франциск заяви в края на посещението си в Ирландия,

...
Папа Франциск заяви в края на посещението си в Ирландия,
Коментари Харесай

Папата призова за разбиране към хомосексуалните деца

Папа Франциск съобщи в края на визитата си в Ирландия, че родителите на хомосексуални деца не трябва да ги осъждат, да подценяват ориентацията им или да ги изхвърлят от къщи, а вместо това да се молят, да беседват с тях и да се опитат да проявят схващане, съобщи Асошиейтед прес.

Той съобщи пред публицисти: "Винаги е имало хомосексуални хора и хора със податливост към хомосексуализъм ". На въпрос какво би споделил на татко, чието дете преди малко се е показало като гей, папата отвърна, че първото нещо, което би посъветвал, е молитва. "Не осъждайте. Водете разговор. Проявете схващане и дайте на детето опция да се изрази ". Папата добави, че може да се наложи да се потърси психиатрична помощ, в случай че детето се държи тревожно, само че е друго, в случай че става дума за дете, а не за възрастен човек. Той прикани родителите да не отвръщат с безмълвие. "Такова дете има право на семейство ", добави той.

"Толкова страдах, когато разговарях в събота с осем ирландски жертви на полови похищения ", сподели папата пред публицисти в самолета, с който отпътува от Дъблин след двудневното посещаване в Ирландия. "Мисля, че трябваше да изслушам тези осем души. За мен това беше мъчително, само че съпроводено от утешението, че мога да оказа помощ за изясняване на нещата ", сподели папа Франциск. Той добави, че "няма да каже нито дума " за документа от 11 страници с обвинявания от някогашен чиновник на Ватикана, че е прикривал полови похищения и по тази причина би трябвало да подаде оставка. Според папа Франциск публицистите би трябвало да прочетат деликатно документа и сами да решат дали е меродавен, показва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР