Папа Франциск за пореден път разкритикува Русия за действията ѝ

...
Папа Франциск за пореден път разкритикува Русия за действията ѝ
Коментари Харесай

Папата пак критикува Русия, но допуска войната да е била провокирана

Папа Франциск за следващ път разкритикува Русия за дейностите ѝ в Украйна. Светият отец сподели, че съветските войски са брутални, жестоки и свирепи и похвали, по думите му, смелите украинци за това, че се борят за оцеляването си, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Но в хода на диалога си предишния месец с основни редактори на йезуитски медии, оповестен през днешния ден, Франциск също по този начин споделя, че обстановката не е чернобяла и войната „ може би по някакъв метод е била предизвикана “.

Осъждайки „ свирепостта и жестокостта на съветските войски, не би трябвало да забравяме същинските проблеми, в случай че желаеме те да бъдат решени “, споделя Франциск като включва оръжейната промишленост измежду факторите, които са тласък за войната.

„ Вярно е също, че руснаците си мислеха, че всичко ще свърши за седмица. Но сметките им не излязоха. Те се сблъскаха със смели хора, с хора, които се борят за оцеляването си, които са го правили и в предишното “, показва папата.

Франциск акцентира още, че няколко месеца преди президентът Владимир Путин да изпрати войските си в Украйна, той се е срещнал с съветския държавен глава, който изразил опасения, че НАТО „ лае пред портите на Русия “ по метод, който може да докара до война.

В отговор Франциск споделя, че „ не виждаме цялата драма, която се разпростира зад тази война, която може би по някакъв метод беше или предизвикана, или непредотвратена “.

Задавайки си риторично въпроса дали това го прави покровител на Путин, папата отговоря:

„ Не, не съм. Би било опростенческо и неправилно да се каже такова нещо ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР