Папа Франциск води молитвата Ангел Господен на площад Свети Петър

...
Папа Франциск води молитвата Ангел Господен на площад Свети Петър
Коментари Харесай

Папа Франциск се върна към обичайната си дейност след операцията

Папа Франциск води молитвата " Ангел Господен " на площад " Свети Петър " във Ватикана пред хиляди поклонници, единствено няколко дни откакто претърпя коремна интервенция, съобщи Агенция Франс Прес.

Преди да премине към авансово квалифицираните бележки, Франциск изрази признателност за " обичта, вниманието и другарството " и " поддръжката на молещите се " по време на хоспитализацията му в римска болница за интервенция на 7 юни за премахване на херния, добавя Асошиейтед прес.

" Тази човешка и духовна непосредственост за мен беше огромна помощ и разтуха ", сподели Франциск на към 15 000 души на площада. " Благодаря на всички, благодаря на вас, благодаря от сърце. "

От избирането му през 2013 година 86-годишният Франциск страда от редица здравословни проблеми - от проблеми с тазобедрената става, болки в коленете и напълняване до възпалено дебело черво и респираторна зараза.

На 7 юни той претърпя тричасова интервенция под обща анестезия за премахване на мъчителна херния на мястото на белег от предходна интервенция.

Франциск още веднъж изрази " дълбоката си горест и болежка " от потъването на кораба край Гърция предходната седмица, вследствие на което се удавиха минимум 78 мигранти на борда, а стотици други се водят за изчезнали.

" Изглежда, че морето е било умерено. Подновявам молитвата си за тези, които изгубиха живота си, и приканвам да се направи всичко, постоянно, с цел да се предотвратят сходни нещастия ", сподели Франциск.

Той също по този начин осъди " бруталното нахлуване ", осъществено от обвинени джихадисти против учебно заведение в Уганда, където 41 жертви, най-вече възпитаници, бяха посечени, убити и изгорени, а други остават в неопределеност.

" Моля се за младите възпитаници, станали жертва на бруталното нахлуване в Западна Уганда ", сподели папата по време на седмичната молитва " Ангел Господен ".

Франциск също по този начин прикани хората да си спомнят за " мъчениците в Украйна " след нахлуването на Русия предходната година.

Макар да е в положение да вземе присъединяване в седмичните молебствия и да наподобява в добра форма след последния си престой в болница, понтификът редуцира уговорките си за идната седмица

Франциск ще одобри президента на Бразилия в сряда следобяд, оповестиха от Ватикана. Но с цел да може възобновяване му да протече добре, Франциск няма да организира общата визита в сряда на площад " Свети Петър ".

В началото на август Франциск ще направи поколонническо пътешестване до Португалия, с цел да участва на юношески конгрес, проведен от Католическата черква. В края същия месец той ще замине на посещаване в Монголия, което ще бъде първото в историята на папа в тази страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР