Папа Франциск във вторник внезапно отмени планираните си дейности си

...
Папа Франциск във вторник внезапно отмени планираните си дейности си
Коментари Харесай

Папата отмени ангажиментите си заради пристъп на болка в коляното

Папа Франциск във вторник ненадейно анулира плануваните си действия си за деня поради припадък на болежка в коляното , заяви Ватикана, представен от Ройтерс.

В изказването се споделя, че лекарите му са му наредили да почива и че той няма да взе участие в съвещание на Съвета на кардиналите, който го поучава по въпроси на църквата.

Папата всекидневно ръководи тези срещи седнал, което демонстрира, че последният припадък на болежка евентуално е изключително сериозен.

85-годишният папа трябваше да ограничи събитията през последните седмици поради болката в дясното коляно.

Няколко пъти през Великденския интервал той участва, само че не е води литургиите в базиликата Свети Петър . Вместо това той делегира архиепископ или кардинал да отслужва литургията, до момента в който той седи по време на службата и да чете проповедта си също седнал.

Той спря дейностите предишния петък за медицински прегледи във Ватикана, само че ги възобнови през уикенда. В понеделник той организира шест частни аудиенции.

Папата би трябвало да организира седмичната си обща визита за обществеността в сряда и тя към този момент не е анулирана.

Междувременно бе обявено, че папа Франциск е назначил архиепископ Лоран Улрих отпред на архиепископията в Париж, пет месеца откакто предходният архиепископ подаде оставка поради известия за връзка с жена.

70-годишният Лоран е архиепископ на френския град Лил от 2008 година Ватикана разгласи назначението му във вторник.

Архиепископ Мишел Аупти подаде оставка през декември. Тогава той отхвърли каквато и да е интимна връзка с неназованата жена, макар че призна, че държанието му може да е било двусмислено.

Няколко дни откакто одобри оставката му, папа Франциск сподели пред кореспонденти, че е направил това не тъй като архиепископът е съгрешил, а тъй като клюките за него са го оставили в състояние, при което той към този момент не може да ръководи огромната архиепископия.

Църквата във Франция към момента е тежко наранена от отчет от предишния октомври, който сподели, че духовници са малтретирали полово повече от 200 000 деца във Франция през последните 70 години.
 Папа Франциск: Подкрепяйте децата си, в случай че са хомосексуалисти
Папа Франциск: Подкрепяйте децата си, в случай че са хомосексуалисти

Той прикани родителите да не осъждат другата полова ориентация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР