Папа Франциск свика специална среща на епископите от страните по

...
Папа Франциск свика специална среща на епископите от страните по
Коментари Харесай

Папата свиква синод за Амазония и канонизира 35 християнски мъченици

Папа Франциск свика специфична среща на епископите от страните по поречието на Амазонка с акцент върху потребностите на локалните поданици, които съгласно него постоянно биват подценявани в този район с деликатна екологична система, предадоха международните организации.


Районът включва Гвиана, Суринам, Френска Гвиана, Венецуела, Еквадор, Колумбия, Боливия, Перу и Бразилия.

На площад " Свети Петър " през днешния ден папата изясни, че синодът е пожелан от районните епископи и пастори.

С благословията на Ватикана през 2014 година латиноамериканските епископи подеха амазонска самодейност в поддръжка на локалните нации, изключително по екологичните въпроси, в девет страни, напомня Асошиейтед прес.

Франциск разгласи, че синодът ще бъде в Рим през октомври 2019 година и главната му задача ще бъде да начертае нови пътища за християнизация, изключително на тамошното население, " постоянно забравяно и лишено от вероятности за ясно бъдеще, също и поради рецесията с амазонската гора ".

Папа Франциск, който е от Аржентина, нееднократно е подчертавал моралното обвързване Земята да бъде избавена от екологични вреди.

Папата през днешния ден също така канонизира 35 нови римокатолически светци, измежду които три локални деца, измъчвани през 16-и век в Мексико и считани за първите християни, убити поради вярата си в Новия свят, добавя Ройтерс.

Канонизирани са и 30 бразилски християни, умрели като мъченици при започване на 17-и век, показва ТАСС. Италианската организация Анса отбелязва, че за първи път на олтара на светиите има толкоз доста мъченици от Латинска Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР