Папа Франциск се възползва от новогодишното си, за да призове

...
Папа Франциск се възползва от новогодишното си, за да призове
Коментари Харесай

Папа Франциск: Да нараниш жена е да обидиш Бог

Папа Франциск се възползва от новогодишното си, с цел да призове за завършек на насилието против дамите и съобщи, че то наскърбява Бог, съобщи Ройтерс.

85-годишният Франциск отслужи литургия в базиликата " Свети Петър " в деня, на който Римокатолическата черква тържествено уважава както Света Богородица, по този начин и годишния Световен ден на мира.

Франциск изглеждаше в добра форма след нощес участва на работа, само че в последния миг се появи от непряк вход покрай олтара и наблюдаваше церемонията в профил.

Светият отец страда от ишиас, който предизвиква болежка в краката, а от време на време пристъпът му пречи да стои дълго време прав.

Той структурира проповедта си през днешния ден към тематиките за майчинството и дамите, казвайки, че те са тези, които сплотяват нишките на живота.

" И защото майките подаряват живот и дамите крепят света, дано всички ние да поставим повече старания за поощряване на майките и за отбрана на дамите ", сподели Франциск.

" Колко доста принуждение е ориентирано против дамите! Достатъчно! Да нараниш жена е да обидиш Бог ".

В италианска телевизионна стратегия предишния месец Франциск сподели на жена, бита от някогашния си брачен партньор, че мъжете, които правят принуждение против дами, вършат нещо, което е " съвсем сатанинско ".

От началото на пандемията преди съвсем две години Светият отец няколко пъти се изрече против домашното принуждение, което се усили в доста страни, откакто локдауните оставиха доста дами, хванати в клопката с техните насилници.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР