Папа Франциск ръководи Великденската литургия на площад Св.Петър“ в Рим

...
Папа Франциск ръководи Великденската литургия на площад Св.Петър“ в Рим
Коментари Харесай

Папа Франциск: Мирът не се гради никога с оръжия, а с протягане на ръце и с отваряне на сърцата

Папа Франциск управлява Великденската литургия на площад „ Св.Петър “ в Рим в наличието на близо 60 000  вярващи. В благословията си „ Към Града и към света “ (Urbi et Orbi), той прикани още веднъж за мир по света. Позовавайки се на смисъла и смисъла на Великден, Папа Францисн сподели, че от него потегля „ пътят на живота измежду гибелта, пътят на мира посред война, пътят на помиряването измежду омразата, пътят на братството посред враждата “. Той прикани да се отхвърли логиката на оръжията, тъй като „ мирът не се гради в никакъв случай с оръжия, а с разтягане на ръце и с отваряне на сърцата “.

Призова да се съблюдават правилата на интернационалното право и се надява на обща замяна на всички заложници сред Русия и Украйна, както и да се подсигурява опцията за достъп на филантропична помощ в Газа и да се предприеме неотложно освобождение на заложниците, издигайки зов да не се позволява повече военните дейности да продължат в другите краища на света. 

Аплодиран от присъстващите на площад „ Св.Петър “ в Рим, папа Франциск приключи благословията си с обръщението:

„ Нека светлината на възкресението озари мозъците и сърцата ни, като ни накара да осъзнаем цената на всеки човешки живот, който би трябвало да бъде приветстван, защитаван и обичан “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР