Папа Франциск призова за повече толерантност и заклейми надигането на

...
Папа Франциск призова за повече толерантност и заклейми надигането на
Коментари Харесай

Популизмът води до Хитлер, предупреди папа Франциск

Папа Франциск прикани за повече приемливост и жигосах надигането на популизма по време на тирада във Ватикана, оповестяват международни организации.

Според духовния лидер на римокатолическия свят би трябвало да се положат повече старания за образование на по-младите хора за историята на Първата международна война и Втората международна война, " тъй че да не създадат същата неточност и да са наясно по какъв начин популизмът се популяризира ".

" Важно е младежите да знаят по какъв начин се е зародил популизмът. Мисля за Хитлер през предишния век, който даде обещание да развие Германия. Знаем по какъв начин стартира популизмът: посредством всяване на ненавист. Не можете да живеете с всяване на ненавист ", предизвести Франциск, представен от италианската организация АНСА.

Коментарът на Франциск за популизма е изработен, откакто стара жена съобщи на събитието пред папата, че учи мигранти на италиански език и е обезпокоена от растящите отрицателни настроения против бежанците, осведоми ДПА.

Франциск добави, че Библията учи хората, че би трябвало да се одобряват бежанците, само че акцентира, че националните държавни управления имат право да лимитират имиграцията.

" Заради това е значимо всички в Европа да реализират съглашение по този проблем ", означи папата и разясни, че страни като Италия, Испания и Гърция не би трябвало да поемат по-голямата тежест в Европейски Съюз.

През предходната година Франциск направи паралели сред популистките придвижвания в днешна Европа и политическия климат през 30-те година на XX век, който докара до появяването на Хитлер в Германия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР