Папа Франциск призова на седмичната си обща аудиенция на площад

...
Папа Франциск призова на седмичната си обща аудиенция на площад
Коментари Харесай

Кървавите конфликти в Украйна и Газа: Папата за пореден път призова за мир чрез преговори

Папа Франциск прикани на седмичната си обща визита на площад " Свети Петър " за следващ път за мир посредством договаряния и порица кървавите спорове в Украйна и Газа, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че папата още веднъж е съкратил обществената си поява поради здравословните си проблеми.

(*Видеото е архивно: Остри реакции след апела на папа Франциск Украйна да договаря за мир)

" Не бива в никакъв случай да забравяме, че войната непроменяемо води до проваляне, не може да продължаваме да живеем във война, би трябвало да поставим всички старания да посредничим, да преговаряме за завършек на войната, дано се молим за това ", сподели Светият отец в малко свое изказване в края на аудиенцията, в което загатна " мъченическа " Украйна и израелско-палестинския спор.

Осемдесет и седем годишният Франциск, който има проблеми с напредването и през последните седмици страда от настинки и пристъпи на бронхит, още веднъж не прочете по-голямата част от квалифицираната за аудиенцията тирада, отбелязва Ройтерс. Той съобщи тази задача на собствен асистент и сподели на вярващите, че към момента е заставен да лимитира общественото си говорене.

По-рано този месец Франциск провокира дискусия, откакто сподели в изявление за швейцарската социална телевизия, че Украйна би трябвало да " има куража да развее бяло знаме " и да стартира договаряния с Русия.

Заместникът му кардинал Пиетро Паролин по-късно посочи, че първо Русия би трябвало да спре експанзията си, напомня Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР