Папа Франциск предупреди, че светът се срива“ поради изменението на

...
Папа Франциск предупреди, че светът се срива“ поради изменението на
Коментари Харесай

Промяната на климата: Папа Франциск предупреди, че светът „може да е близо до критична точка“

Папа Франциск предизвести, че светът „ се срутва “ заради изменението на климата и може да е „ покрай разрушаването точка ".

Папата разкритикува световните органи за взимане на решения, че са неефективни, както и извика отричащите климата.

Неговата мощно дефинирана интервенция е оповестена в огромна нова актуализация на неговия незабравим документ от 2015 година за околната среда.

Той разказа някои вреди от климата смяна като " към този момент необратима ".

Папата разкритикува тези, които „ отхвърлят, прикриват, замазват или релативизират въпроса “, като сподели, че към този момент не е допустимо да се отхвърля човешкият генезис на изменението на климата.

Папа Франциск трансформира изменението на климата в главен дирек на своето папство. Неговата енциклика от 2015 година, най-високият образователен документ, който един папа може да издаде, алармира за смяна в Католическата черква.

Оттогава папата неведнъж приканва политиците да подхващат съответни дейности за справяне с изменението на климата.

Той също се прицели в „ безотговорния метод на живот “, изключително в западния свят.

Той сподели, че излъчванията на човек в Съединени американски щати са към два пъти по-големи от тези, живеещи в Китай, и към седем пъти по-големи от тези в най-бедните страни.

папата сподели, че „ необятна смяна в безотговорния метод на живот, обвързван със западния модел “, ще има „ доста дълготрайно влияние “.

„ Да кажа, Няма нищо, на което да се надяваме, би било самоубийство, защото би означавало да изложим цялото човечество, изключително най-бедните, на най-лошите въздействия от изменението на климата. "

Улавяне на въглерод като " папериране върху пукнатините "

В забележки, отнасящи се до международни ръководещи органи, папа Франциск приканва за нова световна „ процедура за взимане на решения “, добавяйки, че процесът „ въведен преди няколко десетилетия не е задоволителен, нито наподобява ефикасен. “

" Каквото и да се прави, рискува да бъде обсъждано единствено като трик за похищение на вниманието ", споделя той в забележка, ориентирана към политиците, изключително по отношение на това, което той вижда като преход от потреблението на изкопаеми горива към чисти енергийни източници, той счита, че се случва прекомерно постепенно, с цел да бъде ефикасен.

Папа Франциск призна, че е реализиран прочут прогрес по време на срещите на върха на COP, само че разкритикува неналичието на наказания, в случай че уговорките не бъдат изпълнени.

Той добави, че някои рекомендации в последното интернационално съглашение, от COP27 в Шарм Ел Шейх, са прекомерно неразбираеми.

Папата също по този начин предизвести да не се разпореждат прекалено много очаквания на технологиите за хващане на въглерод, предполагайки, че това е сходно на " замазване на пукнатините. "

„ Да се ​​предположи, че всички проблеми в бъдеще ще могат да бъдат решени посредством нови механически интервенции, е форма на смъртоносен прагматизъм, като да буташ снежна топка надолу по рид “, сподели той.

Подобно на неговата енциклика от 2015 година, увещанието на папа Франциск съставлява честен, както и теоретичен мотив за деяние против изменението на климата.

Близо до края на неговата молба, той се обръща непосредствено към международните водачи.

" На мощните мога единствено да повторя този въпрос: " Какво би предиздвикало някой на този стадий да държи на власт, единствено с цел да бъдат запомнени с неспособността им да подхващат дейности, когато това е незабавно и належащо?' "

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР