Папа Франциск посети руското посолство в Светия престол, за да

...
Папа Франциск посети руското посолство в Светия престол, за да
Коментари Харесай

Безпрецедентен жест: папа Франциск в руското посолство |

Папа Франциск посети съветското посолство в Светия трон, с цел да изрази терзанията си от нашествието в Украйна пред посланика на Москва, съобщи Ройтерс. Това е невиждано отклонение от дипломатическия протокол, отбелязва организацията.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни сподели, че папата е прекарал към 30 минути в посолството, което се намира покрай Ватикана, добавя Българска телеграфна агенция

„ Отиде, с цел да изрази терзанията си от войната “, сподели Бруни пред Ройтерс, само че не разяснява дали светият отец е предложил посредничеството на Ватикана.

На процедура за първи път римски папа отива в посолство, с цел да приказва с дипломат по време на спор. Обикновено държавният секретар на Ватикана приканва задграничните пратеници или те се срещат с папата в Апостолическия замък.

В изявление за Ройтерс от 14 февруари украинският дипломат във Ватикана сподели, че Киев е отворен за посредничеството на Светия трон в спора.

Междувременно пресслужбата на Ватикана заяви, че папа Франциск е бил заставен да анулира пътешестване до Флоренция за Пепелната сряда. Светият отец, който е на 84-годишна възраст, страда от ишиас – неврологично заболяване, което предизвиква болки в краката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР