Папа Франциск посети Мосул и Каракош, пореден етап от тридневната

...
Папа Франциск посети Мосул и Каракош, пореден етап от тридневната
Коментари Харесай

Папа Франциск посети разрушени от войните иракски градове

Папа Франциск посети Мосул и Каракош, следващ стадий от тридневната му обиколка в Ирак, предадоха международните организации. Това е първата аудиенция на глава на Римокатолическата черква в разрушената от войни и принуждение страна.

В Мосул папата насочи молитва посред опустошен храм, след което посети окупирания в предишното от ислямистите Каракош. Следобед се планува да отслужи меса пред голямо голям брой на стадион в Ербил.

При идването си в Каракош папата бе приветстван от голям брой, размахващо палмови и маслинови клончета, събрало се около пътя, откъдето мина автомобилната колона, в която се намираше Франциск. В даден миг папата отвори прозореца на колата, в която пътуваше, и помаха на хората, някои от които бяха без маски макар коронавирусната болест, ширеща се в страната.

Накрая колоната спря пред Църквата на Непорочното зачатие в Каракош. Там папата се срещна с богомолци, отслужи обичайна неделна молитва, след което чу разказите на поданици, претърпели жестокостите на " Ислямска страна ". Църквата на Непорочното зачатие беше опожарена от ИД, само че в последните няколко години беше възобновена.

Организаторите на проявата на папата в Каракош бяха споделили, че чакат няколко стотин души в храма. На входа на църквата всички влизащи, които се бяха снабдили със специфичен билет, бяха проверявани, а температурата им беше измервана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР