Папа Франциск отправи своето Рождественско послание Урби ет Орби (Към

...
Папа Франциск отправи своето Рождественско послание Урби ет Орби (Към
Коментари Харесай

Папа Франциск в Урби ет Орби: Нашето време също изпитва сериозна липса на мир 

Папа Франциск насочи своето Рождественско обръщение " Урби ет Орби " ( " Към града и света " ), което Българска национална телевизия излъчи в ефира си.

От централната ложа на Ватиканската базилика, главата на Римокатолическата черква даде благослов " Урби ет Орби ". Той напомни, че " Исус, същинската светлина, идва в свят, болен от равнодушие " и обърна внимание на споровете по света, като насочи и апел за преустановяване на военните дейности.

" Нашето време също изпитва сериозна липса на мир и в други райони, на други подиуми на тази Трета международна война. Нека помислим за Сирия, към момента измъчвана от спор, който е избледнял на назад във времето, само че не е приключил; и дано помислим за Светите земи, където насилието и конфликтите се усилиха през последните месеци, със смъртни случаи и ранени. Ние изпросим Господ там, в земята, която е очевидец на неговото раждане, да се възобнови разговорът и търсенето на взаимно доверие сред израелци и палестинци. Нека Исус Детенце поддържа християнските общности, живеещи в целия Близък изток, тъй че във всяка от тези страни да може да се изпита хубостта на братското общуване сред хора, принадлежащи към разнообразни религии. Да помогне по-специално на Ливан, с цел да може най-сетне да се възвърне с поддръжката на интернационалната общественост и със силата на братството и солидарността. Нека светлината на Христос озари региона на Сахел, където мирното общуване сред нации и обичаи е нарушено от конфликти и принуждение. Да докара до трайно помирение в Йемен и към помиряване в Мианмар и Иран, тъй че да спре всяко клане. Нека въодушеви политическите управляващи и всички хора с благосклонност на американския континент да работят за усмиряване на политическото и обществено напрежение, засягащо разнообразни страни; Мисля по-специално за популацията на Хаити, което страда толкоз дълго. ", каза Папа Франциск.

По думите му всяка война – ние знаем – предизвиква апетит и употребява самата храна като оръжие, възпрепятствайки разпространяването й измежду към този момент страдащото население. На този ден, поучавайки се от Принца на мира, дано всички да се ангажираме, на първо място политически виновните, тъй че храната да бъде единствено средство на мира. Докато се любуваме на насладата да се съберем още веднъж с обичаните си хора, дано помислим за фамилиите, които са най-наранени от живота и за тези, които в същото време на икономическа рецесия са измъчени заради безработицата и неналичието на главните потребности за живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР