Папа Франциск описа войната в Украйна като ужасяващо отстъпление от

...
Папа Франциск описа войната в Украйна като ужасяващо отстъпление от
Коментари Харесай

Папа Франциск: Мариупол е бил „варварски бомбардиран“

Папа Франциск разказа войната в Украйна като „ ужасяващо оттегляне от страна на човечеството “, който го е предиздвикало да „ страда и плаче “, и прикани за отварянето на филантропични коридори за евакуация на хората в завода „ Азовстал “ в Мариупол, съобщи Ройтерс.

Светият отец приказва на площад „ Свети Петър “ пред хиляди миряни, пристигнали за обичайна му следобедна неделна благословия. Той още веднъж насочи косвени рецензии към Русия.

„ Мислите ми незабавно се насочват към украинския град Мариупол - градът на Мария, безчовечен бомбардиран и опустошен “, сподели той. „ Страдам и рева, като си помисля за страданията на украинското население, изключително за най-слабите, най-възрастните и за децата “, показа светият отец.

Той сподели още, че на 3 май ще бъде маркиран Световният ден на свободата на пресата на Организация на обединените нации. „ Отдавам респект на публицистите, които заплащат огромна цена за това право “, съобщи Франциск и уточни, че предходната година са били убити 47 публицисти, а над 350 са били пратени в пандиза.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР