Папа Франциск нарече украинския народ мъченически и изрази мнение, че

...
Папа Франциск нарече украинския народ мъченически и изрази мнение, че
Коментари Харесай

Папа Франциск: Търговците на оръжие искат войната да продължи

Папа Франциск назова украинския народ страдалчески и изрази мнение, че търговците на оръжие са заинтригувани от продължаването на войната, заяви Укринформ, базирайки се на " Ватикан нюз ".
Прочетете още
Светият отец е разговарял с публицисти на борда на самолета си на връщане от Марсилия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тази война, коства ми се, е провокирана освен от руско-украинския проблем, само че и от продажбата на оръжие, от търговията с оръжие ", съобщи той.

Във връзка с това папата означи, че през днешния ден най-печелившите вложения са тези във заводи за произвеждане на оръжие.

Същевременно понтификът акцентира, че украинският народ " има история, изпълнена с страдалчество ". Той напомни, че по-специално по времето на Сталин украинците са страдали доста.

" Това е страдалчески народ. Но ние не трябва да си играем с мъченичеството на този народ, а да му помогнем да реши тези проблеми по допустимо най-реалистичния метод... Сега виждам, че някаква страна прави крачка обратно, не дава оръжие и стартира развой, в който украинският народ сигурно ще бъде страдалец. А това е неприятно ", съобщи Светият отец.

В сряда полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че Варшава не изпраща повече оръжия на Киев, тъй като е в развой на лично превъоръжаване, напомня Укринформ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР