Папа Франциск кацна в Северна Македония. Главата на Римокатолическата църква

...
Папа Франциск кацна в Северна Македония. Главата на Римокатолическата църква
Коментари Харесай

Папа Франциск в Северна Македония

Папа Франциск кацна в Северна Македония.

Главата на Римокатолическата черква стъпи за първи път в Македония и беше публично посрещнат от президента на страната Георге Иванов и премиера Зоран Заев. Те го посрещнаха по обичаен за страната метод - с самун и сол, написа Българска национална телевизия.

Франциск е първият папа, който стъпва на македонска земя от 25 години , което е и повода той да бъде мощно предстоящ в страната.

Официалната гала по посрещането ще бъде в президентския замък. Той ще има поредни срещи с президента Иванов и премиера Заев, а по-късно с управляващите, гражданското общество и дипломатическия корпус, пред които ще произнесе своето първо слово в Македония.
 Папата към Борисов: Сейте положително!
Папата към Борисов: Сейте положително!

Папата останал удовлетворен, тъй като българите били здрав народ

След това папата ще посети къщата-музей " Майка Тереза ". Именно папа Франциск през 2016 година прогласи майка Тереза за светица. Тя е католичка, албанка, само че е родена през 1910 година в Скопие. Тя е една от аргументите за визитата на папа Франциск в Северна Македония.

На площад " Македония " ще бъде отслужена и Светата литургия, на която се чакат 15 000 души , измежду които и жители на Хърватия, Албания, Косово и други страни. Ще последват срещи с младежи и католически свещеници.

Очаква се към 20.30 локално време папата да отлети за Рим.
 Борисов се хвали: Папата сподели да строим автомагистрали
Борисов се хвали: Папата сподели да строим автомагистрали

Посещението на папата е добра реклама за България, уверен е премиерът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР