Папа Франциск изказа днес мнение, че мюсюлманите трябва да бъдат

...
Папа Франциск изказа днес мнение, че мюсюлманите трябва да бъдат
Коментари Харесай

Папа Франциск отправи странен призив към мюсюлманите

Папа Франциск изрече през днешния ден мнение, че мюсюлманите би трябвало да бъдат одобрявани като сътрудници, дружно с които се гради спокойно общуване, с цел да се пресече пътя на "фанатичните групировки - зложелател на разговора ", съобщи Франс прес.

Светият отец сподели това на среща, проведена в Неапол от Папския богословски факултет на Южна Италия.

"Студентите по теология би трябвало да бъдат възпитавани на разговор с юдаизма и исляма, с цел да познават общите корени и разликите на нашите религиозни идентичности и по този начин да спомагат по-ефикасно за построяването на общество, което цени многообразието и благоприятства уважението, братството и мирното общуване ", съобщи Светият отец.

"Призвани сме да водим разговор с мюсюлманите, с цел да градим бъдещето на нашите общества и градове: призвани сме да гледаме на тях като на сътрудници за създаване на спокойно общуване, даже когато се случват разтърсващи събития, дело на враждебни на разговора фанатични групи, като нещастието на Великден (атентатите) в Шри Ланка ", сподели той.

"В богословските факултети и църковните университети би трябвало да се предизвикват курсовете по езика и културата на араби и евреи, и взаимното опознаване сред студентите християни, евреи и мюсюлмани ", заключи папата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР