Папа Франциск издаде днес ново законодателство за предотвратяване на сексуалните

...
Папа Франциск издаде днес ново законодателство за предотвратяване на сексуалните
Коментари Харесай

Папата въведе нов закон срещу сексуалните злоупотреби срещу деца във Ватикана

Папа Франциск издаде през днешния ден ново законодателство за попречване на половите злоупотреби против деца, отнасящо се за чиновниците на Ватикана и дипломатите на Светия трон в чужбина, предадоха международните организации.

Мерките, влизащи в действие от 1 юни, вкарват правното обвързване за всички чиновници на Ватикана да рапортуват за подозирани злоупотреби, като се изключи информация, предпазена от тайната на изповедта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те също по този начин плануват назначението на " човек за връзка " в администрацията на Ватикана, претрупан със задачата да ползва политиките за попречване на половите злоупотреби против деца и да предлага помощ на жертвите.

Жертвите би трябвало да бъдат уведомявани за следствията на техните случаи, да получават " здравна и психическа грижа ", правни препоръки и да бъдат защитавани от обвинените причинители на похищенията.

Разпоредбите бяха издадени в сходство с обещанието, обещано след конференцията във Ватикана през февруари за битка със половите злоупотреби против деца.

Те съдържат инструкции към ватиканските чиновници, които се занимават с деца, в това число възбрана за телесни санкции и правенето на фотоси и видеозаписи без разрешението на родителите.

С новите ограничения Ватикана за първи път слага законово условие към католическите чиновници да оповестяват на гражданските управляващи за хипотетични полови закононарушения или да бъдат застрашени от санкции и вероятно от затвор.

Разпоредбите бяха издадени под формата на апостолическо писмо, закон и управителни правила, важащи за чиновниците във Ватикана и обвързваните с нея институции.

Те плануват отговорните за полово малтретиране на деца да бъдат отстранявани от работа, само че и да им се дава " духовна и психическа " помощ, с цел да се спомага за " реинтегрирането им в обществото ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР