Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си

...
Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си
Коментари Харесай

Папа Франциск призова за диалог на Корейския полуостров и забрана на ядрените оръжия

Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио... към профила прикани през днешния ден всички страни да спомагат за разговор за понижаване на напрежението на Корейския полуостров и да работят за юридически обвързваща възбрана на нуклеарните оръжия, съобщи Ройтерс.

В годишната си тирада пред дипломати, упълномощени към Светия трон, известна като "За положението на света ", папата повтори апела си за опазване на статуквото в Ерусалим след решението на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да признае града за столица на Израел.

Франциск повдигна въпроса за климатичните промени и прикани страните да останат в Парижкото съглашение за климата от 2015 година за понижаване на въглеродните излъчвания. Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще се изтеглят от спогодбата.

"От първостепенна значимост е да се поддържа всеки опит за разговор на Корейския полуостров, с цел да се намерят нови способи за превъзмогване на сегашните разногласия, за увеличение на взаимното доверие и за гарантиране на спокойно бъдеще за корейския народ и за целия свят ", сподели Франциск.

Папата приказва пред дипломатите ден преди Северна Корея и Южна Корея да седнат на масата за договаряния, където ще бъде разисквано присъединяване на севернокорейски спортисти на Зимните олимпийски игри в Пьончан.

"Ядрените оръжия би трябвало да бъдат неразрешени ", сподели папата и напомни, че Светият трон бе измежду 122-те страни, които предходната година подписаха в контракт на Организация на обединените нации за тяхната възбрана. Съединени американски щати, Англия, Франция и други бойкотираха договарянията и вместо това обявиха, че съблюдават към този момент съществуващия Договор за неразпространение на нуклеарните оръжия, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР