Папа Франциск е предприел действия срещу известния анти-ЛГТБ американски кардинал.Според

...
Папа Франциск е предприел действия срещу известния анти-ЛГТБ американски кардинал.Според
Коментари Харесай

Папата лиши кардинал хомофоб от пенсия и апартамент във Ватикана

Папа Франциск е подхванал дейности против известния анти-ЛГТБ американски кардинал.

Според AP, папа Франциск е отменил правото на субсидиран апартамент във Ватикана и пенсия на кардинал Реймънд Л. Бърк. Съобщава се, че папата е споделил на среща на ръководителите на Ватикана, че Бърк популяризира „ разцепление “ в църквата.

Бърк, който прекарва огромна част от времето си в родния си щат Уисконсин, от дълго време е критик на папа Франциск. По-специално, той хвърли сянка върху папата, правейки неприятни мнения във връзка с гей общността.

Бърк и преди е подписвал писма, поставящи под въпрос позицията на папата, в това число предлагането еднополовите цивилен съюзи да получат благословия. След това, предишния месец, когато папата организира огромна среща на епископи в Рим, Бърк ръководи „ контрасинод “ на място покрай площад Свети Петър.

Той още веднъж разкритикува папа Франциск за проектите му да реформира църквата.

Бърк е заемал висока позиция във Ватикана като арбитър във Ватикана. Той обаче беше уволнен от тази позиция през 2014 година от папа Франциск. Мнозина видяха този ход като отговор на рецензиите на Бърк.

Бърк е втората високопоставена американска фигура в католическата черква, изправена пред неодобрение през последния месец. По-рано през ноември папа Франциск в профил от поста епископа на Тайлър, Тексас, Джоузеф Стрикланд. Подобно на Бърк, Стрикланд беше гневен критик на напъните на папата да вкара църквата в 21 век.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР