Папа Франциск е помолил трикратния световен шампион в колоезденето на

...
Папа Франциск е помолил трикратния световен шампион в колоезденето на
Коментари Харесай

Папата към Саган: Моли се за мен!

Папа Франциск е помолил трикратния международен първенец в колоезденето на шосе Петер Саган да се моли за него. Това разкри словакът през " Гадзета дело Спорт " седмица след срещата си със светия отец на площад " Свети Петър ".

Там Саган подари на папата велосипед и подписана своя фланелка. Самият колоездач е откровен католик, а в Рим отиде дружно със брачната половинка си, сина и своите родители.

" Отговорих му, че ще участва във всяка моя молитва. Папата се моли за всеки от нас, за целия свят. Той има потребност от мощ, а тя идва от общите ни молебствия за него ", разяснява Саган.

Междувременно уредниците на идното еднодневно съревнование Куурн - Брюксел - Куурн на 24 февруари изтипосаха Саган като Наполеон в формалния постер на старта, който стана шлагер измежду феновете на спорта.
Трикратният международен първенец на шосе завоюва изданието през 2017 година, само че по-късно се провали в последвалите класики, а в този момент се надява на по-добра пролетна акция. На новия постер Саган е изобразен, яхнал кон, като имитира фамозната картина на Жак-Луи Давид от 1801 година " Наполеон Бонапарт прекосява Алпите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР