Папа Франциск даде повод за слухове за бъдещето на неговия

...
Папа Франциск даде повод за слухове за бъдещето на неговия
Коментари Харесай

Нови слухове, че Папа Франциск дали се оттегля

Папа Франциск даде мотив за клюки за бъдещето на неговия понтификат, като разгласи, че ще посети през август град Л`Акуила в Централна Италия за набожен празник, чието начало е обещано от папа Целестин Пети - един от дребното понтифици, които са се отдръпнали преди папа Бенедикт Шестнайсети да го направи през 2013 година, предава Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Италиански и католически медии са цялостни с непозоваващи се на източници спекулации, че 85-годишният папа Франциск може би възнамерява да последва стъпките на Бенедикт Шестнайсети, поради обострените проблеми с напредването, които принудиха Светия отец да употребява инвалидна количка през последния един месец.

Тези клюки още повече се разпространиха, когато папа Франциск насрочи за 27 август привикване на Колегия от кардинали за ръкополагане на 21 нови кардинали. Шестнайсет от тези кардинали са на възраст под 80 години и имат право да гласоподават в кардиналския съвет за избиране на правоприемник на папа Франциск.

След като един път новите кардинали бъдат ръкоположени, папа Франциск ще е попълнил Колегията от кардинали с 83 от общо 132, които са на възраст, даваща им право на гласоподаване. Макар да няма гаранция по какъв начин могат да гласоподават, възможностите те да изберат правоприемник, който споделя религиозните цели на папа Франциск, стават още по-големи.

Франциск беше определен за папа през 2013 година с мандат на реформира Римокатолическата черква, напомня АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР