Папа Франциск актуализира в събота правилата за справяне със сексуално

...
Папа Франциск актуализира в събота правилата за справяне със сексуално
Коментари Харесай

Папата разширява закона за сексуалното насилие

Папа Франциск актуализира в събота разпоредбите за справяне със полово принуждение в Римокатолическата черква, като разшири обсега им, тъй че да включва мирски католически водачи и показва, че както малолетни, по този начин и възрастни могат да бъдат жертви.

Папата издаде показателен декрет през 2019 година, който задължи всички свещеници и членове на религиозни ордени да рапортуват за всевъзможни съмнения за корист, и подвеждайки епископите директно под отговорност за всяка корист, която те сами правят или прикриват.

Първоначално наредбите бяха въведени краткотрайно, само че в събота Ватикана сподели, че те ще станат дефинитивни от 30 април и ще включват спомагателни детайли, ориентирани към усилване на битката против злоупотребите в Църквата.

Скандалите със злоупотреби разрушиха репутацията на Ватикана в доста страни и бяха огромно предизвикателство за папа Франциск, който одобри редица ограничения през последните 10 години, ориентирани към търсене на отговорност от църковната подчиненост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР