Паоло Дженовезе идва у нас в края на февруари за

...
Паоло Дженовезе идва у нас в края на февруари за
Коментари Харесай

Паоло Дженовезе идва у нас за премиерата на книгата и на филма Първият ден от моя живот


Паоло Дженовезе идва у нас в края на февруари за премиерата на книгата си " Първият ден от моя живот " и едноименната кино акомодация, режисирана от самия него и с присъединяване на Тони Сервило, Маргерита Буй, Валерио Мастандреа, Сара Серайоко, оповестяват уредниците.

Предвидени са кино-литературни срещи. Освен че ще показа персонално книгата и кино лентата " Супергерои “, които към този момент са познати у нас, Дженовезе ще участва на формалната българска премиера на " Първият ден от моя живот ".

На 28 февруари е прожекцията на " Супергерои ", а по-късно - представянето на романа и на кино лентата. На 1 март е премиерата на лентата " Първият ден от моя живот ", както и на романа.

СЮЖЕТЪТ

Действието в " Първият ден от моя живот ", в превод на Мария Добрева, се развива в Ню Йорк, в наши дни. На напред във времето са четирима души - мотиваторът Наполеон, гимнастичката Емили, полицайката Арита и дванайсетгодишният Даниел. И четиримата са твърдо решени да се самоубият. Но момент преди да създадат непоправимия жест, чужд човек - или ангел - ги убеждава да сключат пакт. В продължение на седем дни той ще им покаже по какъв начин животът продължава в тяхно неявяване, след което ще ги остави да решат дали да го прекратят. Така стартира пътешествието им в бъдещето, където ще изживеят завършения на ръба на действителността, ще се сплотят и ще стартират да гледат на себе си и на другите по друг метод. А след седмия ден ще се върнат в първия. И това може би ще бъде първият ден от новия им живот, написа Българска телеграфна агенция.

ЗА НЕГО 

Роден в Рим през 1966 година, Паоло Дженовезе е публицист, сценарист и режисьор на над 10 кино лентата по свои сюжети, измежду които " Мястото ", " За всичко е отговорен Фройд “, " Съвършено непознати “, пожънали голям триумф, като последният има над 15 римейка и е почетен с премия " Давид на Донатело “ за най-хубав филм и най-хубав сюжет. Дженовезе е създател и на няколко романа, измежду които " Супергерои " и " Първият ден от моя живот ", екранизирани под негова постановка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР