Панирани пилешки хапки с Айоли - друго не ви трябва

...
Панирани пилешки хапки с Айоли - друго не ви трябва
Коментари Харесай

Панирани пилешки хапки с Айоли

Панирани пилешки хапки с Айоли - друго не ви би трябвало в чинията

Необходими Продукти

● пилешко бонфиле - 600 г
● соев сос - 5 с.л. /ползвам Кикоман натурално приготвен/
● брашно - ¾ ч.ч.
● сусам - ¾ ч.ч.
● галета - ¾ ч.ч.
● яйца - 1 огромно /моето е домашно/
● прясно мляко - 3 с.л.
● сол на усет - /фино смляна морска/
● олио - за пържене

Начин на подготвяне

Пилешките бонфилета почистих от фината ципа, измих, подсуших и нарязах на половинки. Ако решите, може да ги оставите и цели. В опаковката имаше към 16 броя.

Половинките пилешко сложих в купа и полях със соевия сос. Покрих с фолио за свежо предпазване и прибрах в хладилника за към 1 час. Може да ги оставите и за по-дълго време.

След това си откъснах огромно парче алуминиево фолио, с цел да спестя повече чинии за миене. В едната страна сложих брашното, в друга - смесените галета и сусам, като оставих място да класифицирам филетата. В дребна купичка разбърках добре яйцето с прясното мляко и щипка сол.

За да работя по-чисто, употребих 2 дребни вилички. Приготвих плоска паница, в която да класифицирам хапките. Първо, овалях добре парченцата месо в брашното и ги подредих на свободното място върху фолиото. След като всички бяха подготвени, започнах да ги топвам в яйцето, леко да ги отцеждам и овалвам добре в смесените галета и сусам, като притисках леко, с цел да полепне по-добре по късчетата пилешко.

Когато подредих компактен ред хапки, покрих с парче фолио за свежо предпазване и продължих с останалите /получиха се два реда/. Когато всички бяха подготвени, покрих с още едно парче фолио за свежо предпазване и прибрах чинията в хладилника за 1 час. Идеята е да се стегнат хапките и панировката им да е устойчива при пърженето.

След като това време измина, в необятен тиган с незалепващо керамично покритие загрях олио, което не би трябвало да е на дъното, само че не е нужно и да е доста /знаем какви времена са…/. С кухненска щипка взех парченца и ги сложих да се пържат на 4 от 6 степени на моята печка. Температурата не би трябвало да бъде прекомерно висока, с цел да не изгорят от горната страна. Пържих панираното пиле за към 2 минути на страна или до златист тен. Може да пробвате едно, с цел да сте сигурни, че времето е било задоволително. Готовите пилешки парченца разположих в паница, покрита с домакинска хартия, върху която да се отцеди възможната лой. По този метод изпържих и останалите.

Сервирах ги топли със сос Айоли, което е чеснова майонеза. Нея подготвих, като в чашата на пасатора сложих 200 мл олио, 1 приблизително огромно прясно яйце /постояло за час на стайна температура/, 1 с.л. лимонен сок, 2 приблизително огромни пресовани скилидки чесън и щипка сол или на усет.

Потопих пасатора и го включих, като след към 30 секунди, когато очевидно сместа стартира да се трансформира в майонеза, леко започнах да подвигам уреда нагоре, до момента в който се получи гъст сос. Ако има неусвоени съставки, може да се пасира още малко. Соса сложих в бурканче и охладих преди поднасяне.

Добър вкус с моите панирани пилешки хапки с Айоли!

Бележки:

Възможно е количеството на брашното, галетата и сусама да варират. Важно е да се следва правилото за равни количества сусам и галета.

Във видеото или по-скоро под него Теди е дала хрумвания за няколко разнообразни соса, подобаващи за поднасяне на панираните хапки.

Пилешките бонфилета са най-крехки и им би трябвало малко време за подготвеност. Ако ползвате пилешко филе, нарежете го на по-малки късчета, с цел да не се нуждае от прекомерно дълго време за подготвяне.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР