Пандишпанов сладкиш с ябълки, пудинг и кокос – вкус, който

...
Пандишпанов сладкиш с ябълки, пудинг и кокос – вкус, който
Коментари Харесай

Ябълков сладкиш с пудинг и кокос

Пандишпанов сладкиш с ябълки, пудинг и кокос – усет, който не се не помни.

Сладкишите с ябълки се разграничават както по външен тип, метод на подготвяне, по този начин и по усет.

Тази рецепта, несъмнено, е една от обичаните ми. Ябълков сладкиш с кокос. Нежен и благоуханен десерт със златистокафява коричка. Не сте опитвали подобен усет.

Съставки:
яйца – 5 бр.
захар – 14 с. л.
пшенично брашно – 6 с. л.
нишесте – 2 с. л.
сода – 1 щипка
ябълки – 1,2 кг
лимонен сок – 1 ч. л.
вода – 4 чаши
сметанов пудинг – 6 с. л.
масло – 100 г
кокосови стърготини – 150 г

Приготвяне:
Първо загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавата с хартия за печене.

Отделете жълтъците от белтъците. Добавете щипка сода за самун към белтъците, разбийте с миксер до твърда пяна. След това последователно прибавете 4 с. л. захар. Разбивайте, до момента в който се разтвори, по-късно прибавете останалите жълтъци (4 бр.) Внимателно разбърквайте всякога с шпатула. Сега пресейте брашното и нишестето в обособена купа.

Добавяйте лъжица по лъжица, като разбърквате деликатно, до момента в който брашното свърши. Трябва да получите ефирно и безпрепятствено тесто.

Изсипете го във формата и го заравнете. Печете в авансово загрята фурна за половин час. След това оставете блата настрани, до момента в който се охлади изцяло. Не изключвайте фурната.

Междувременно пригответе пълнежа с ябълки. Обелете ябълките и отстранете сърцевината, нарежете плодовете на филийки, прехвърлете ги в тенджера. Залейте ги с 3,5 чаши вода и прибавете 6 с. л. захар и лимонен сок. Оставете сместа да заври, покрита. Варете 5 минути на спокоен огън. Сега извадете ябълките от сиропа.

Добавете останалата 0,5 чаша вода към пудинга. Разбъркайте добре тази примес, с цел да няма бучки. Изсипете я в ябълковия сироп. Гответе на слаб огън при непрестанно бъркане.

 Пандишпанов сладкиш с ябълки, пудинг и кокос

Ще получите гъст пудинг. Поставете ябълките върху охладения пандишпан. Разпределете пудинга отмерено от горната страна.

Разтопете маслото на слаб огън. Към него прибавете 4 с. л. захар и всички кокосови стърготини. Разбъркайте с лъжица и когато захарта се разтвори, махнете от огъня и оставете да се охлади. След това прибавете яйце, разбъркайте. Получената примес разпределете отмерено по повърхността на десерта.

Печете за 10 минути. Когато се образува златистокафява коричка, извадете десерта от фурната. Оставете на стайна температура, до момента в който се охлади изцяло.

Вижте още: Изберете чаша и разберете коя е най-силната ви линия на характера!

Сервирайте нарязано на части и охладено. В този случай всяко парче ще резервира формата си, ще наподобява представително и апетитно.

Споделете с приятелите си тази невероятна рецепта за пандишпанов сладкиш с ябълки!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР