Пандемията ускори консумацията на продуктите за похапване, показват данни от

...
Пандемията ускори консумацията на продуктите за похапване, показват данни от
Коментари Харесай

Още една промяна в потребителските навици: Леки похапвания изместват основните хранения

Пандемията форсира потреблението на продуктите за похапване, демонстрират данни от втория годишен отчет на Монделийз Интернешънъл State of Snacking™ report. Разработен взаимно с The Harris Poll, тази година, освен глобалните трендове и ролята на продуктите за похапване в живота на потребителите, докладът включва и спомагателна информация и данни от компанията за смяната в държанието на потребителите, в това число хранителни привички, трендове в извършването на покупки и възходящото значение на осъзнатата консумация през пандемията с COVID-19.

Почти 9 от 10 възрастни в международен мащаб (88 на сто) споделят, че хапват повече (46 на сто) или са запазили навиците си (42 на сто) по време на пандемията, спрямо времето преди нея. 

Милениалите и тези, които работят от у дома сега, споделят, че избират дребните похапвания пред главните хранения (съответно 70 на 100 и 67 на сто).

Повече от половината от интервюираните споделят, че честите и леки похапвания са били " избавителното средство " по време на пандемията (52 на сто), изключително за родители, които работят от у дома (69 на сто).

Моментите на похапване избавят хората от самотност и са опция за шерване и контакт, защото 3-ма от 4-ма възрастни в международен мащаб са осъществили връзка с някой различен посредством храната през последните 6 месеца (77 на сто), в това число да я подготвят и хапват дружно (40 на сто), да подарят артикул за похапване (31 на сто) или даже да пазарят хранителни артикули за някой, който не може да го направи самичък сега (29 на сто).

Потребителите също по този начин акцентират значимостта на продуктите за похапване за по-здравословен метод на живот и повишение на прочувственото богатство:

● Похапването вкъщи обезпечава на потребителите повече благоприятни условия за осъзнато и рационално ползване, като две трети (66%) от интервюираните означават, че в този момент имат по-голям надзор върху размера на порциите си, и че към този момент знаят от каква храна имат потребност (64%).

● 64% от интервюираните са на мнение, че похапването (snacking) подхранва „ тялото, мозъка и душата им през тези странни времена “ (64%), като продуктите за повишение на имунитета са предпичитани от 56% и съвсем две трети от интервюираните - 65%, означават, че посредством похапване са изживяли “много нужни моменти “ със себе си.

Също по този начин две трети имат вяра (65 на сто), че актуалната пандемия ще има дълготрайно влияние върху питателните привички на обществото. Близо две трети от възрастните (64 на сто) в международен мащаб споделят, че възнамеряват да продължат да имат чести хранения през целия ден за разлика от обичайното ядене три пъти дневно. 6 от 10 споделят или 58 на 100 споделят, че честите похапвания ще бъдат част от тяхното " ново обикновено " даже след привършване на пандемията. 

Много повече от банкет на храна

Потребителите гледат на честите похапвания като значим източник надоволство и метод за другарство, изключително през последната година, сочи различен извод от изследването.

Комфортът и чувството да се усещат добре са движещата мощ тази година за консуматорите. Повече от половината възрастни в света (53%) купуват марки артикули, които им припомнят за детството и имат сантимент за тях. 59% пък избират артикули, които свързват с някакъв спомен и това ги кара да се усещат добре по време на пандемията.

Две трети от интервюираните (64%) споделят, че времето, което отделят, с цел да похапнат, е един от дребното моменти на мира, a за други това емомент на проблясък денем им, в това число и за три четвърти от родителите, които работят от у дома (съответно 76% и 75%).

Похапването (snacking)предлага и моменти на удовлетворение и успокоение, като болшинството от интервюираните означават, че им е помогнало да откъснат мислите си от обстановката тази година.

66% означават, че „ честото похапване е един от дребното източници на премия и задоволство в моя ден, до момента в който 65% имат вяра, че другите артикули за похапване са им донесли по този начин нужните моменти през последните няколко месеца.

Здравето остава на първо място

Интересен е фактът, че увеличението на похапванията върви дружно с повишаване и на фокуса върху здравословните артикули и съставки:
 Повече от половината възрастни в международен мащаб са разчитали на похапването по време на пандемията (54%), потвърждавайки, че това им е помогнало да се усещат добре тялом и духом в този интервал (64%).
По-голямата част също настояват, че вкъщи са по-внимателни в потреблението, като споделят, че са по-фокусирани върху продуктите, които ядат (57%), и че имат по-голям надзор върху порциите, тъй като вкъщи похапват по-често (66% ).

***

За изследването

Изследването е извършено онлайн в интервала 6 -20 октомври 2020 година измежду 6 292 възрастни в цялостен свят на възраст над 18 години. То обхваща 12 огромни пазара, включително САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Франция, Германия, Обединеното кралство, Русия, Китай, Индия, Индонезия и Австралия. Изследването прави и демографски прорез като наблюдава навиците на поколенията Gen Z (18-23 години), Millennials (24-39 г.) Gen Xers (40- 55 г.), Boomers (56-74 h=) , и Тихото потомство на възраст над 75 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР