Пандемията с COVID-19 е предсказана преди 41-на години във френското

...
Пандемията с COVID-19 е предсказана преди 41-на години във френското
Коментари Харесай

Комикс от списание Pif предсказал коронавируса

Пандемията с COVID-19 е предсказана преди 41-на години във френското комикс списание "Пиф " (Pif). Епизодът е озаглавен "Един изтърван вирус " и разказва в детайлности днешната обстановка с пандемията. Находката е на комикс клуба в Русе, където е построен и първият музей на комикса в страната, съобщи Българска национална телевизия.

Любителите на комиксовото изкуство се натъкнали инцидентно на списание "Пиф " от януари 1979 година Останали изумени по какъв начин разказът в епизода "Един изтърван вирус " пресъздава рецесията с ковид през днешния ден.

В този епизод на доктор Жустис се споделя за неочаквана информация, която се получава в централата на Световната здравна организация в Женева, че заплашителен вирус върлува из Европа, описват пред Българска национална телевизия колекционерите на комикси Стоян Стоянов - Комитски и Николай Маринов. Той покосява доста хора на легло.

Бива планувана конференция, само че индивидът, който би трябвало да даде информация, за жалост също е болен от този вирус и тогава се намесва доктор Жустис, който хвърля бомбата, че този вирус е създаден в лаборатория.

Аналогия се открива сред днешното изображение на ковид и тогавашната визия за "изпуснатия " вирус.

Изображението на вируса по подигравка на ориста обгръща тъкмо Северна Италия.

В комикса хората, даже и гвардейците пред Бъкингамския замък, са показани с маски на лицата. Оказва се, че рисуваният роман в списание "Пиф " е следващ образец, че изкуството може да планува бъдещето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР