Пандемията, причинена от новия коронавирус, се засилва в света: през

...
Пандемията, причинена от новия коронавирус, се засилва в света: през
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията се ускорява

Пандемията, породена от новия ковид, се ускорява в света: през последните шест седмици броят на случаите съвсем се е удвоил, достигайки 16 милиона, броят на смъртните случаи надвишава 640 хиляди. Това разгласи в понеделник на брифинг в Женева генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гербейсус.

" СЗО има информация за близо 16 милиона случая и повече от 640 000 смъртни случая. Пандемията продължава да се форсира “, сподели той и означи, че " през последните шест седмици броят на случаите съвсем се е удвоил “.

Ръководителят на СЗО разгласи, че Световната здравна организация ще свика съвещание на незабавната комисия тази седмица, с цел да оцени ситуацията към пандемията. Той напомни, че на 30 януари СЗО разгласи обстановката с ковид за изключително състояние от интернационално значение. " В сходство с интернационалните разпореждания, тази седмица ще свикам комисията за незабавни случаи, с цел да преоценим пандемията и да получа подобаващи насоки ", сподели изпълнителният шеф.

Според ръководителя на СЗО пандемията COVID-19 е " трансформирала света ". Той по едно и също време сплотява хората и обществата и ги разделя, показвайки, че „ хората са способни да реагират както позитивно, по този начин и негативно “. „ Ние научихме доста и към момента учим много”, съобщи Тедрос Аданом Гебрейсус.

Генералният шеф на СЗО напомни, че „ макар че светът се е трансформирал “, битката против ковид към момента изисква основни фактори като „ политическото водачество, както и осведомеността и присъединяване на обществото и способността да слушаме “.

Тедрос Аданом Гебрейсус означи, че актуалната пандемия е най-сериозната обстановка в международен мащаб, обявявана от СЗО.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР