Пандемията от новия коронавирус уби пазаруването на Черния петък в

...
Пандемията от новия коронавирус уби пазаруването на Черния петък в
Коментари Харесай

Коронавирусът уби пазаруването на Черния петък в Щатите

Пандемията от новия ковид умъртви извършването на покупки на Черния петък в Съединените щати тази година, написа „ Ню Йорк таймс “.

Традиционно огромните понижения притеглят тълпи от хора пред физическите магазини, само че тази година множеството жители на Щатите избраха да пазарят онлайн.

Анализатори от „ Морган Стенли “ пресметнаха, че изцяло извършването на покупки на този ден е спаднало с 20% спрямо предходната година. За сметка на това обаче разбор на „ Адоб Аналитикс “ сочи, че онлайн извършването на покупки е скочило с 21,6% в деня на Черния петък спрямо предходната година и са изхарчени общо 9 милиарда $ във виртуални покупки. В същото време „ Адоб Аналитикс “ сканира към 80% от всички онлайн покупки за общо 100 американски компании.

Печалбите за целия интервал от четири празнични дни към Деня на благодарността възлизат на 23,5 милиарда $ онлайн.

Пандемията повлия и на обичайния метод на образуване на пониженията. Много търговци оповестиха спад в цените си авансово. Купувачите бяха призовавани да пазарят повече онлайн, с цел да заобикалят контакт с заболели от ковид.

Що се отнася до онлайн пазара в Съединените щати, американците пазарят онлайн от много време насам, само че пандемията несъмнено е ускорила този развой. Около 59% от американците са почнали с коледното извършване на покупки още през ноември, а физическите визити на магазини на Черния петък са спаднали с 52%.

Пазарът евентуално ще би трябвало да пренастрои изчисленията си за съответното тримесечие. Обикновено огромните компании пресмятат облагата си за празничния интервал от ноември до края на януари, с цел да обзет всички празници в едно. Тази година обаче извършването на покупки е разтеглено и празнични дарове се купуват още по-рано. Това значи, че е много евентуално някои търговци да записват спад в продажбите си в най-активния сезон от годината, за сметка на растеж в други интервали.

Някои пазарни специалисти към този момент предвидиха края на Черния петък подобен, какъвто го познаваме, само че други не са толкоз извънредно настроени. Според тях пандемията ще сътвори нови пазарни привички у доста от нас, само че няма изцяло да изтрие всички останали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР