Пандемията от коронавирус вече се превърна в най-сериозният източник на

...
Пандемията от коронавирус вече се превърна в най-сериозният източник на
Коментари Харесай

Колко американци са заплашени от необслужване на кредитните си карти

Пандемията от ковид към този момент се трансформира в най-сериозният източник на стрес за американците, сочи ново проучване на WalletHub, извършено в интервала 9 - 12 март, съобщи Zero Hedge. На второ място се подреждат паричните проблеми, а чак по-късно - идните избори в Съединени американски щати.

" Виждаме доста паническо извършване на покупки вследствие на ковид, като хората всеобщо изкупуват артикули като тоалетна хартия, значително тъй като просто не знаят какво друго да вършат ", показва откривателят от WalletHub Жил Гонзалес. " Освен това, към този момент 94 млн. американци са отменили или имат намерение да анулират проектите си за пътешестване поради болестта. "

Но пандемията има и други отблясъци върху стопанската система, с изключение на изпразването на лавиците в магазините и затрудняването на екскурзиите. От една страна, броят на безработните стартира да нараства скоростно, като по калкулации на финансовия министър Стивън Мнучин тя може да се усили с нови над 30 млн. души. Но това не е цялостният брой на засегнатите, защото други ще са изправени пред намаляване на възнгражденията.

" Проблемите на тези хора могат доста бързо да се разпространят из цялата стопанска система, в случай че останат неадресирани, изключително като се има поради, че потребителите в Съединени американски щати понастоящем имат отговорности по кредитните карти, възлизащи на над 1 трилион $ ", показват Гонзалес.

Затова прогнозата на WalletHub е, че повече от 67 млн. поданици на страната ще са затруднени в обслужването на отговорностите си по кредитните карти. Особено застрашени са милениълите, които в някои елементи на страната имат големи отговорности по кредитните си карти, да не приказваме за тежестта на студентските заеми.

Сред предложенията за справяне с този проблем е фирмите, издаващи кредитните карти, да предложат схеми за облекчение на заплащанията на потребителите си, каквато е практиката по време на естествени бедствия.

Но с изключение на проблемите при заемите, въпреки всичко се следи позитивна наклонност - потребителите в Съединени американски щати са почнали да икономисват доста повече от преди. Данните демонстрират, че 63% от интервюираните американци са изтъкнали, че фрапантно са нараснали темпа си на икономисване. Това значи, че когато стопанската система стартира да се възвръща, тя ще има малко повече запаси за органически напредък, вместо те да бъдат изконсумирани на момента за тоалетна хартия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР