Пандемията от коронавирус вече носи огромни загуби на спорта в

...
Пандемията от коронавирус вече носи огромни загуби на спорта в
Коментари Харесай

Грандовете в Германия с впечатляващ жест към по-малките клубове

Пандемията от ковид към този момент носи големи загуби на спорта в международен мащаб, само че най-големите немски футболни клубове ще дадат образец по какъв начин вредите могат да бъдат лимитирани. " Билд " твърди, че трите участника на страната в тазгодишното издание на Шампионската лига - Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд) и Република България Лайпциг, както и Байер (Леверкузен), който играе в Лига Европа, ще поддържат финансово тимовете в потребност от Първа и Втора Бундеслига.

Четирите клуба са подготвени да налеят 20 млн. евро в помощ на по-бедните отбори. Очаква се немските грандове да получат 12,5 млн. от разпределението на парите от тв права от Шампионската лига. Те ще се откажат от тях и ще ги пренасочат към фонд за подкрепяне на най-засегнатите от рецесията. Байерн, Борусия (Д), Република България Лайпциг и Байер (Л) ще прибавят и спомагателни средства в размер на 7,5 млн.

Как тъкмо ще бъдат разпределени парите и кои клубове ще се възползват от финансовата помощ ще реши управлението на Бундеслигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР