Пандемията от коронавирус ще бъде част от живота в Германия

...
Пандемията от коронавирус ще бъде част от живота в Германия
Коментари Харесай

Берлин: Пандемията ще продължи поне до края на годината

Пандемията от ковид ще бъде част от живота в Германия най-малко до края на годината, счита началникът на държавния кабинет Хелге Браун, представен от „ Дойчландфунк “.

Страната не би трябвало да живее съгласно, а в изискванията на пандемия, акцентира той. Затова би трябвало да се реализира такова положение, при което да се издържи дълготрайно време, сподели високопоставеният служител.

Според него, популацията на страната се държи до момента доста добре, по тази причина броят на инфектираните е намалял, без да се постанова въвеждането на строги ограничавания, както до момента.

Съгласно постигнатото с канцлера Ангела Меркел съглашение по отношение на настоящите ограничавания, провинциите позволиха спомагателни облекчения. Така да вземем за пример в Берлин заведенията за хранене ще отворят порти още веднъж на 15 май, а хотелите ще могат да одобряват посетители след 25 май. В провинция Северен Рейн-Вестфалия от началото на идната седмица ще възобновят работа фитнесцентровете, а в Бранденбург туризмът ще се рестартира от средата на месеца. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР