Пандемията от коронавирус осуетява икономическата ситуация в няколко от най-задлъжнелите

...
Пандемията от коронавирус осуетява икономическата ситуация в няколко от най-задлъжнелите
Коментари Харесай

Коронавирусът застрашава преговори за 160 милиарда долара дълг

Пандемията от ковид осуетява икономическата обстановка в няколко от най-задлъжнелите страни в света, което евентуално ще прекъсне преструктурирането на към 160 милиарда $ интернационалните облигации, написа Bloomberg.
Инвеститорите, които имат дълг от Ливан, Аржентина и Венецуела, се пробват да преодолеят пазарния безпорядък. Междувременно чиновници от Бейрут до Буенос Айрес и Каракас работят непрекъснато, с цел да овладеят здравната рецесия, защото световният брой на смъртните случаи от пандемията се повишава до над 10 000. Това слага способите за поддържане на резистентност на дълга и интернационалните пътувания на назад във времето.
Няколко аржентински облигационери, поискали анонимност, обявиха, че са приели вероятността преструктурирането да бъде забавено минимум два месеца. А в Ливан някои кредитори и консултанти споделят, че то може да продължи още по-дълго.
Пандемията попречва държавните действия, икономическия напредък и бизнес пътуванията. Предизвикателствата са изключително изразени във Венецуела, Аржентина и Ливан, трите огромни разрастващи се пазара, които се нуждаят от промени. Венецуела, която стартира да просрочва задължения за към 60 милиарда щатски $, през ноември 2017 година, бе парализирана още преди налагането на американските наказания, които лимитират диалозите сред американските вложители и държавното управление на Николас Мадуро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР