Пандемията от коронавирус обърка тотално плановете за новия сезон в

...
Пандемията от коронавирус обърка тотално плановете за новия сезон в
Коментари Харесай

Все още няма яснота кога ще започне новото първенство на Гърция

Пандемията от ковид обърка тотално проектите за новия сезон в Гърция, откакто Суперлигата упорства акцията 2020/21 да стартира на 12 септември, само че 7 тима към момента нямат телевизионни предложения. Обявяването на новия сезон се отсрочва до 4-и този месец. Ако и тогава няма решение, ще има ново отсрочване и лигата ще стартира на по-късна дата.

В Гърция всеки клуб договаря самичък телевизионните си права с компанията, която обезпечава излъчването, само че въпреки и индивидуални- договарянията също влизат в рамки, лимитирани от обща сума. Ако един от клубовете не одобри оферти контракт за телевизионно лъчение, шампионата няма по какъв начин да започва.

Влезлият в последния миг с късен плейоф тим на Аполон Смирни също няма телевизионна договорка, не участва на днешната среща на Суперлигата, само че изиска да бъдат отсрочени първите им 5 мача от новия сезон 2020/21. Причината е, че имат лимитирано време за селекция и подготовка на тима.

Претенции има от вицешампиона ПАОК, който упорства за отсрочване или изместване на първия си мач, в случай че проектите остават такива, защото е прекомерно покрай квалификацията им от 3-ия кръг на Шампионската лига против Бенфика. Също не се е изиграл и финалът за Купата на страната за предходната година, за който Футболната федерация предложи дата 12-и септември с отсрочване на мачовете на двата финалиста. Тъй като обаче оповестяването на новия сезон не е утвърдено към момента, програмата за Суперлигата не е подготвена.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР