Пандемията от коронавирус е повалила нестабилните стълбове на световния икономически

...
Пандемията от коронавирус е повалила нестабилните стълбове на световния икономически
Коментари Харесай

Папата призова за промяна на глобалния икономически модел

Пандемията от ковид е " повалила нестабилните стълбове " на международния стопански модел, построен на основата на поклонението пред парите и доминиран от богатите и авторитетните. Такава оценка направи папа Франциск през днешния ден в послание към участниците в годишния семинар на компанията Юръпиън хаус-Амброзети (European House-Ambrosetti), съобщи Ройтерс. Пред форума, на който се събират към 200 водещи мениджъри, икономисти и политици от целия свят, папата настоя за нови модели, които ще понижат общественото неравноправие и ще бъдат по-всеобхватни.
Той също по този начин прикани за " екологична пренастройка " на стопанската система, с цел да се защищити околната среда и да се понижи прахосническото ползване, написа Българска телеграфна агенция.
Пандемията сложи под въпрос скалата на полезностите, издигаща парите и властта над всичко, сподели той. Тя повали нестабилните стълбове, които поддържат избран модел на развиване, сподели той, допълвайки, че обществената и икономическата неустановеност са отворили очите на доста хора за неравенството и екологичните проблеми.
Главата на Римокатолическата черква уточни, че стопанската система би трябвало да бъде израз на общество, което отхвърля да жертва човешкото достолепие пред финансовите идоли и да употребява финансовите запаси не за доминация, а за служене.
Събитието, което се провежда в северния италиански крайезерен град Чернобио всеки септември, е италианският вид на годишния стопански конгрес в Давос, Швейцария. Тази година то се организира най-вече виртуално поради пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР