Пандемията от COVID-19 през 2020 година остави своя голям отпечатък

...
Пандемията от COVID-19 през 2020 година остави своя голям отпечатък
Коментари Харесай

2021 е свръх богата на спортни събития! Вижте кои не са за изпускане

Пандемията от COVID-19 през 2020 година остави своя огромен отпечатък върху света на спорт а по сходство на всички останали сфери на живота. Много спорт ни надпревари, в това число най-големите и предстоящите от почитателите, бяха отсрочени или даже анулирани. Положителната страна е, че това докара до един оптимално напълнен спорт ен календар за 2021, а с разпространяването на имунизацията за новия ковид по света, наподобява, че по-голямата част от спорт ните събития ще могат да се проведат по проект.
 Олимпийските игри са най-голямото интернационално събитие, освен в региона на спорт а.
Ето шест от най-интересните:

1. Олимпийските игри в Токио (23 юли – 8 август) – Надали нещо може да въплъти клишето „ връщане към естественото “ повече от провеждането на най-голямото интернационално събитие, освен в света на спорт а, а въобще. През пролетта домакините на Олимпиада та и Международния олимпийски комитет до последно отхвърляха разновидността за невижданото за спокойно време отсрочване на Игрите, само че в един миг това просто стана неизбежно и тежкото решение бе взето. От МОК признаха, че второ такова отсрочване не може да бъде направено, тъй че Олимпиада та би трябвало да се организира през лятото на 2021 година или да бъде анулирана, а това значително зависеше от имунизацията за COVID-19. Знаците се оптимистични, че Олимпиада през 2021 ще има, а даже това може да се случи и пред стеснен брой фенове. Най-добрите представители на всички олимпийски спорт ове от всички страни по света – на едно място в границите на две седмици. Дебют за сърфирането, скейтбординга, спорт ното катерене и каратето, както и завръщане на бейзбола и софтбола в програмата. И най-много огромни очаквания за първи златен олимпийски орден за България от 2008 година насам.

Между 24 август и 5 октомври в Токио ще се проведат и Параолимпийските игри.
 Португалия ще пази купата си от Евро 2016 през лятото на 2021.
2. Европейското състезание по футбол (11 юни – 11 юли) – Другият най-тежък удар през 2020 трябваше да понесе УЕФА. Европейската футболна централа се съгласи да отсрочи Евро 2020 (поради комерсиални аргументи името се запазва) с една година, с цел да успее да осъществя клубния футболен календар на Европа през лятото на отминалата година. Въпреки подозренията, че ще е допустимо за осъществяване в изискванията на пандемия, необикновеният формат с 11 страни домакини (12 членки на УЕФА) се резервира, като 24-те тима финалисти ще премерят сили в Лондон, Мюнхен, Баку, Санкт Петербург, Рим, Копенхаген, Букурещ, Амстердам, Дъблин, Билбао, Будапеща и Глазгоу. От много време насам Англия не е имала толкоз огромни очаквания за първи трофей от международната купа през 1966 година насам, като аргументите са две – един от най-хубавите млади сформира в Европа и домакинско преимущество в полуфиналите и финала, които ще се проведат на стадион „ Уембли “ в Лондон. За България това е осми следващ огромен футболен конгрес, в който националният ни тим няма да взе участие.
 Ще бъде ли Уимбълдън 2021 последният шампионат в кариерата на Федерер?
3. Уимбълдън (28 юни – 11 юли) – Уимбълдън бе единственият от четирите шампионата от Големия шлем, който не се организира през тази година поради пандемията. Причината бе късият сезон на трева, който може да се осъществя единствено в края на пролетта и началото на лятото, което не разреши изместване на шампионата за есента по сходство на Ролан Гарос. Така през 2020 година нямаше Уимбълдън за първи път от Втората международна война насам, само че предвидливостта на уредниците им разреши да се измъкнат от обстановката без финансови загуби, откакто стана ясно, че те са правили застраховка за анулация на конкуренцията при огромен прелом (война, земетресение, пандемия). Любим на мнозина от тенис почитателите, през 2021 Уимбълдън ще бъде чакан с изключително огромен интерес и заради обстоятелството, че може да е лебедовата ария на Роджър Федерер. Швейцарската легенда в никакъв случай не е приказвал за отричане, само че неотдавна призна, че може би краят наближава, откакто претърпя две интервенции на коляното през тази година и няма да е подготвен за присъединяване на Аустрелиън Оупън през февруари. Дори и Федерер да обмисля отричане от спорт а през идната година, няма подозрение, че той ще направи едно последно завръщане на свещената трева в Ол Ингланд Клъб, където реализира най-големите си триумфи.
 Синът на Михаел Шумахер – Мик, ще дебютира във Формула през 2021.
4. Сезонът във Формула 1 (21 март – 5 декември) – След орязания календар през миналата година, Формула 1 провежда най-дългият подобен, в който ще се проведат цели 23 надпревари, в това число и дебютното Гран при на Саудитска Арабия. Погледите ще бъдат ориентирани най-много към двама души – Люис Хамилтън, който ще се опита да усъвършенства върха на именития Михаел Шумахер от седем международни трофеи и да се утвърди като най-великия водач в историята на Формула 1, както и към 21-годишния наследник на Шумахер – Мик, който ще дебютира в сериите с отбора на Хаас, откакто през 2020 завоюва купата във Формула 2.
 Няма по какъв начин да има Райдър Къп без аудитория.
5. Райдър Къп (21-26 септември) – Много спорт ове настояват, че почитателите са неразделна част от тях, само че единствено един шампионат го потвърди на процедура. Сблъсъкът сред най-хубавите голфъри на Европа и Съединени американски щати, който се състои на всеки две години, можеше да се организира през 2020 без аудитория по сходство на три от Мейджър шампионатите. След полемика сред двете страни бе реализирано единодушие – Райдър Къп без почитатели не може и няма да има. Надпреварата бе отсрочена за 2021, а последващите издания към този момент ще се организират в нечетни години. През 2018 от ролята на новобранци европейските голфъри хвърлиха здрав пердах на своите противници, с цел да реализиран четвърта победа в последните пет издания на шампионата. В Уислинг Стрейтс през септември американците ще са пределно стимулирани да си отмъстят, разчитайки на извънредно мощния си състав – международния номер 1 Дъстин Джонсън, Джъстин Томас, Брайсън Дешамбо и общо 11 голфъри в топ 15 на международната класация все още. Европейците обаче неведнъж потвърдиха, че на Райдър Къп ранкингът няма значение, а най-хубавото от всичко ще бъде страстта, основана от неповторимата аудитория на Райдър Къп.
 Ще стане ли Циганския крал първия безспорен международен първенец от 2003 година насам.
6. Антъни Джошуа против Тайсън Фюри (все още няма дата) – Ако промоутърските игри не окажат отрицателното си въздействие още веднъж, през 2021 година ще забележим най-очаквания боксов конфликт от времената на Майк Тайсън, Ивендър Холифийлд и Ленъкс Люис. Именно Люис е последният безспорен международен първенец в тежка категория, като след отказването му през 2003 година поясите на другите организации по този начин и не бяха събрани на едно място. Сега Антъни Джошуа държи три от тях, а четвъртият е владеене на Тайсън Фюри. И двамата към този момент доста пъти потвърдиха огромната си класа, а най-атрактивното в възможния конфликт сред тях ще са другите им стилове – избухливата експанзия и мощност на Ей Джей против изключителната техника и експедитивност на Циганския крал. Джошуа има единствено една загуба ot Анди Руис в кариерата си досега и доста впечатляващи скалпове във визитката си – Дилиан Уайт, Владимир Кличко, Джоузеф Паркър, Александър Поветкин, Карлос Такам, Анди Руис и Кубрат Пулев. От своя страна Фюри към момента не познава усета на загубата, а измежду жертвите му са Владимир Кличко и Дионтей Уайлдър, Няма подозрение, че уредниците ще изчакат миг, в който ще могат да изпълнят огромен стадион с почитатели, с цел да проведат мача, като все още упованията са за конфликт през май или юни и реванш в края на годината. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР