Пандемията от COVID-19 оказва (и тепърва ще окаже) влияние върху

...
Пандемията от COVID-19 оказва (и тепърва ще окаже) влияние върху
Коментари Харесай

Коронавирусът, новото поколение смартфони и как COVID-19 ще окаже влияние

Пандемията от COVID-19 оказва (и занапред ще окаже) въздействие върху всеки аспект от нашия живот. Светът бе подложен на пауза, с което се натрупаха милиарди загуби. Най-бързоразвиващият се бранш на технологиите тази година сигурно няма да бъде това, което беше до неотдавна.

Всички сме в очакване на новите модели на iPhone, само че тяхната премиера сигурно ще се забави поради ковид. Обичайните опашки пред магазините от хора, които желаят първи да се снабдят с устройството, също евентуално ще бъдат сменени с претрупани от онлайн поръчки сървъри.

Самото произвеждане на телефони също не бе пощадено от болестта. Около 70% от смарт телефоните се създават в Китай, което докара до усложнения в доставките на апарати на доста места по света.

Същото важи и за останалите марки, които създават смарт телефоните си другаде, само че това няма по какъв начин да се случи без значими и характерни китайски елементи. Технологичният развой е доста комплициран и от време на време са нужни елементи, които идват от 40 разнообразни страни. А логистиката също е мощно затруднена в актуалната конюнктура.

Продажбите също потеглиха внезапно надолу, като в Китай за първото тримесечие са регистрирани цели 40% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. А това са към 33 милиона устройства по-малко. Подобен ще бъде и резултатът в Европа и Съединени американски щати, откакто коронавирусът удари мощно и тях.
Не единствено потребителите са привикнали да чакат новите модели на огромните марки едновременно на годината. Премиерата им е обвързвана и със прецизен график на произвеждане във фабриките, който в този момент е нарушен. А това води до загуби и за тях.

Разработката на софтуера, който е най-важната част, може да се прави от чиновниците на фирмите вкъщи, само че някои процеси и проби на хардуера изискват особено съоръжение. А и концепцията чиновниците да носят прототипите на устройствата у дома не е по никакъв начин добра, тъй като може провокира приключване на информация, написа BBC.

Забавянето на работата поради самоизолирането може да докара и до закъснение на премиерата на някои смарт телефони през 2021 година, тъй като просто производителите може да съумеят да завършват плановете в нужните периоди.

По-вероятно е огромните компании като Samsung и Apple да предпочетат да не внедряват доста нововъведения, които не са задоволително изпипани и тествани, в новите си модели през идната година, само че да спазят периодите, в които всекидневно показват устройствата.

Всичко зависи най-много от това по какъв начин ще се развие обстановката през идващите седмици и месеци. Apple няма полза да пуска iPhone 12 и SE, до момента в който магазините на компанията по света са затворени, тъй като в първите дни и седмици след премиерата се генерират най-големи продажби.

Но в обстановка на финансова рецесия това може радикално да се промени. Въпреки това, фирмите едва ли ще трансформират изключително ценовата си политика за новите моделите. По-вероятно е по-старите да бъдат пуснати на по-ниска цена, с цел да се компенсират загубите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР