Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата

...
Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата
Коментари Харесай

Румен Радев накара цяла България да настръхне с думите си: Животът на българите е пред изпитание!

„ Пандемията от COVID-19, енергийната рецесия, войната в Украйна и галопиращата инфлация слагат живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо тестване “, това сподели президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Заедно, като държавно управление, като работодателски, синдикални организации, като общество, би трябвало да потърсим отговор и решение на доста от тези проблеми. Предстои ни дружно да вземем значими решения, касаещи приемането на една рационална, рационална енергийна тактика “, разяснява президентът.

„ Работейки дружно, макар песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на упованията “, сподели президентът – „ на упованията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се оправи с провокациите, а никой не може да го реализира самичък “, добави Радев.

Президентът изясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под напън извън „ сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, налични системи за запазване на силата “.

„ Всеки конгрес е мотив за разбор и равносметка, и въпреки КТ „ Подкрепа “ да се роди едвам преди три десетилетия, бурният ѝ живот доста мъчно ще се вмести даже в три века “, сподели Радев.

По думите на президента в границите на тези три десетилетия КТ „ Подкрепа “ се е трансформирала в важен фактор в обществено-политическия живот на страната. „ В безсърдечен критик, само че и скъп, и издирван сътрудник от всяка власт и работодателските организации “, добави Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР