Пандемията не направи лесна годината за никого, най-малко за .

...
Пандемията не направи лесна годината за никого, най-малко за .
Коментари Харесай

Световен ден на бежанците: Пътят на Европа към приобщаването им

Пандемията не направи лесна годината за никого, минимум за. Много хора, които разчитат на помощ за достъп до услуги, се сблъскаха с политики за битка с вируса, които благоприятстват изолацията.

" Дори преди пандемията не беше елементарен достъпът до здравната система или банката ", сподели доктор Хайтъм ал-Хамви, шеф на Rethink Rebuilt Society, основано във Англия благотворително сдружение, работещо за възстановяване на живота на бежанците.

Ал-Хамви, който живее в Обединеното кралство в продължение на 13 години, в началото, с цел да учи докторска степен, а по-късно като емигрант от сирийската война, отбелязва по-специално, че доста хора постоянно разчитат на помощ от други с езикови умения и опит - само че че е спрял това.

Той сподели: „ Понякога можехте да намерите хора, които да ви оказват помощ или да отидат с вас до банката или центъра за работа - само че в този момент би трябвало да се справяте с всичко сами. Когато всичко е затворено, не можете да намерите хора, които да ви оказват помощ. Бежанците може да не знаят, че би трябвало да намерят център за. "

В, който се отбелязва на 20 юни всяка година, Организация на обединените нации се концентрира върху силата на приобщаването. Организацията предизвиква страните да разработят по по-приобщаващи политики за бежанците в здравните системи, учебните заведения и спорта, предвид на цялостното възобновяване от пандемията.

Ал-Хамви сподели пред Евронюз, че този развой е възпрепятстван за доста хора, които са изключително наранени от езикова преграда в приемащата ги страна, и при всички срещи лице в лице, които са прекъснати.

„ Някои хора не могат да влязат в клас от година и половина “, сподели той и добави, че болшинството е намерило други възможности посредством Zoom или Skype, до момента в който други посещават класове за доброволци, провеждани в църкви.
 Очаквайте: Филм за живота на бежанците в България (ВИДЕО) Очаквайте: Филм за живота на бежанците в България (ВИДЕО)
Всяка година милиони дами, мъже и деца по света са принудени да бягат от домовете си в търсене на сигурност от военни спорове. Голя...

Изследователи от университета в Лунд в Швеция обявиха през февруари, че бежанците в Европа постоянно се сблъскват със " обилни трудности ", когато се пробват да намерят работа. Те подчертаха „ обширни “ условия на стратегии за интеграция, публично узаконяване на степени, както и опит.

В същия отчет в Норвегия се показва, че бежанците могат да се окажат застопорени в центровете за леговище с години, даже откакто са получили позволения за престояване, като мъчно се записват на езикови курсове и получават помощ за възобновяване на живота си.

„ Най-често срещаният проблем е намирането на нова работа - по-трудно е да продължите остарялата си работа, защото би трябвало да се явите на доста квалификационни проби “, сподели Ал-Хамви. " Дори и да сте били медицински хирург в Сирия в продължение на 30 години, би трябвало да започнете кариерата си през цялото време тук, във Англия. Трябва да достигнете несъмнено равнище на британски и да издържите доста изпити по-късно. Същото се отнася и за други специалности. Много работни места изискват опит в Обединеното кралство и не можете да ги получите, без да работите, тъй че това е обаян кръг. Не е извънредно да видите висококвалифицирани бежанци, страдащи от меланхолия или тревога. "

И по този начин, какъв е отговорът?

За Ал-Хамви има няколко. Първият е да се заобикалят политики, които заплашват изпращането на бежанци (най-вече сирийци) в околните им страни в близко бъдеще. Това " ще усили напрежението, който сирийците изпитват, а несигурността ще се отрази допълнително психически проблеми ", сподели той в отговор на необятно публикувания ход на Дания за лишаване на разрешителни за престояване на стотици сирийски бежанц и ивръщането им вкъщи.
 Бежанци се оплакват, че били бити и ограбвани от български служители на реда Бежанци се оплакват, че били бити и ограбвани от български служители на реда
Четирима бежанци, арестувани в Северозападна Турция, оповестиха през днешния ден, че били бити от българската полиция. Това съобщил източник от турскит...

Ал-Хамви предлага създаването на интеграционен проект, който да може да внедри висококвалифицирани сирийски доброволци в функции, свързани с тяхната област на знание.

„ Има доста благоприятни условия за квалифицирани хора като доброволци в тяхната специалност - това форсира напредъка им в добитите умения и също по този начин им оказва помощ да опознаят системата по-добре. Дори и за психологичното им здраве нещата ще се подобрят, тъй като те ще се усещат като че ли още веднъж работят в своята област. "

Ал-Хамви добави, че има вяра, че сходна стратегия ще има резултат на смяна в отношението на обществото към бежанците и търсещите леговище като цяло.

" Защо не използваме техните умения в интерес на обществото? Това ще усъвършенства атмосферата към бежанците, ще понижи закононарушенията от ненавист и отрицателните възгледи на бежанците и имигрантите. "

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР