Тази сутрин германската прокуратура разпореди претърсване на офисите на водещия

...
Тази сутрин германската прокуратура разпореди претърсване на офисите на водещия
Коментари Харесай

Претърсват офиси на германски евродепутат по разследване за шпионаж в полза на Китай

Тази заран немската прокуратура разпореди претършуване на офисите на водещия претендент на " Алтернатива за Германия " за европейските избори Максимилиан Кра в Брюксел. Обискът в постройката на Европейския парламент е обвързван с ареста на дългогодишния сътрудник на Кра Джиан Г. преди две седмици.

43-годишният помощник на немския евродепутат, който е роден в Китай, е упрекнат в шпионаж за Китай. Прокуратурата го упрекна, че " работил като сътрудник на непозната загадка работа в изключително тежък случай ", заяви БНР.

Китайският помощник е предавал вътрешни разисквания на оферти за резолюции на чиновници на китайска загадка работа. Той е в ареста от края на април.

Максимилиан Кра попада като очевидец в производството за шпионаж на федералната прокуратура, само че не и като обвинен. Той отхвърля да има нещо общо с шпионската спекулация на своя чиновник.

В качеството си на член на Европейския парламент Кра се употребява със отбраната на парламентарния имунитет - до момента в който той не бъде лишен, против него не може да се води следствие. Въпреки това немската прокуратура е получила единодушието на Европейския парламент за провеждането на обиска. Претърсването в постройката " Алтиеро Спинели " е било ориентирано към общите пространства. Там, на петия етаж, Кра и обвиненият разузнавач са работили един до различен до края на април.

Настоящото претършуване съставлява проблем за " Алтернатива за Германия " в няколко аспекта. От една страна, то припомня за това какъв брой покрай водещия им претендент са били китайските секрети служби.

От друга страна, не е изключено при претърсването да бъдат открити спомагателни доказателства, които уличават освен Джиан Г., само че и самия Кра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР