Пандемията направи работата от вкъщи неразделна част от бизнеса у

...
Пандемията направи работата от вкъщи неразделна част от бизнеса у
Коментари Харесай

Домашният офис: Половината работодатели ще продължат практиката и след мерките за COVID-19

Пандемията направи работата от у дома неразделна част от бизнеса у нас. Това демонстрира анкета на Стопанската камара и Асоциацията за ръководство на хора измежду 180 сдружения. Преди първия локдаун от у дома са работили 28% от хората и то основно в IT сферата.

Двойно повече са работодателите въвели напълно отдалечена форма след въвеждане на рестриктивните мерки. Половината от тях ще продължат тези практики и след ограниченията.

Най-често във компаниите работят отдалечено администрацията, управлението и маркетинговите отдели, следвани от счетоводителите и IT експертите.

Пандемията освен изненада българския бизнес, само че и го затвори у дома. Всичко се промени за една нощ - от работа в офис до напълно цифрови процеси.

Юлиан Софрониев е притежател на четири компании, три са в застрахователната сфера. Заради рестриктивните мерки вкарва метода 50 на 50. „ Екипите ни са разграничени - половината работят у дома, половината работят в офиса, което се отразява прелестно на бизнеса, не страдаме, няма проблем, няма загуба на бизнес, комфортно е за сътрудниците, комфортно е за нашите клиенти “, споделя той.

Всяка трета компания е имала проблем да регламентира отдалечения работен развой и да обезпечи техника на чиновниците си. Следват неналичието на надзор и обезпечаването на безвредни условия на труд. Но има и доста плюсове за работодателите, като по-малко режийни разноски, да вземем за пример.

Не по този начин стоят нещата обаче при четвъртата компания на Юлиан, въпреки да е една от най-високотехнологичните у нас. „ Там работим с развойна активност, имаме планови мениджъри, доста обекти, опцията там екипът да работи отвкъщи граничи с невъзможното “, изяснява той.

Именно неприятното екипно взаимоотношение показват най-вече от фирмите като минус. 28 на 100 считат, че у дома качеството понижава и не сме продуктивни. Но половината от интервюираните настояват противоположното - домашната среда оказва помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР