Пандемията на новия коронавирус стопира почти всичкия спорт в света,

...
Пандемията на новия коронавирус стопира почти всичкия спорт в света,
Коментари Харесай

Хронология на прокълнатата битка на UFC - Хабиб vs. Фъргюсън

Пандемията на новия ковид стопира съвсем всичкия спорт в света, само че президентът на UFC Дейна Уайт отхвърли да анулира дълго чаканата галавечер UFC 249 и тя ще се организира на 18 април - на " частен остров ". Жертвата обаче е евентуално най-грандиозната борба в историята на ММА до момента сред първенеца в лека категория Хабиб Нурмагомедов и " първенеца на народа " Тони Фъргюсън.

 Дейна Уайт: UFC 249 ще се организира на частен остров (видео)

За пети път този двубой е насрочван в осмоъгълника и за пети път заради някаква причина почитателите са лишени от него.

 Победителят от Гейджи - Фъргюсън ще се бие с Хабиб

Sportal.bg ви дава хронологията на неуспехите на " прокълнатата " борба сред Орела и Торбалан, както са известни двамата бойци.

1. Контузията на Хабиб през 2015-а

На 21 август 2015 година UFC афишира срещата сред двама от кандидатите в лека категория Нурмагомедов и Фъргюсън за финала на 22-рия сезон на риалити шоуто " The Ultimate Fighter " за 11 декември. По това време дагестанецът е със статистика 22-0 и шест победи в UFC, само че не се е състезавал от една година поради травма в коляното. Фъргюсън пък е в серия от шест триумфа.
View this post on Instagram
A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Oct 29, 2015 at 10:31pm PDT
На 30 октомври Нурмагомедов получава травма в ребрата и се отхвърля от борбата, като се извинява в " Инстаграм " на почитателите и даже добавя, че не знае дали в миналото ще се върне в осмоъгълника.

2. Лекарската възбрана на Фъргюсън през 2016-а

На 11 декември 2015-а Тони побеждава заместника на Хабиб във финала на предаването Едсон Барбоса с марковата си хватка " Д'Арс чоук " във втория рунд и за трети следващ път печели бонус за " показване на вечерта ". След това той обществено си пожелава дуел за купата против тогавашния първенец Рафаел дос Аньос, само че UFC избира да изправи РДА против носителя на купата в по-ниската категория " перо " Конър Макгрегър.

Usually I can Power thru small Bumps & Bruises. Doc Said I have Fluid/Blood in my Lung #UFCTampa I Will Heal Up. I Will be Back.#TeamElCucuy
— Tony Ferguson (@TonyFergusonXT) April 5, 2016 Така Фъргюсън получава Хабиб за противник за повторно - на галавечерта UFC on Fox на 16 април. Само че този път Тони е заставен да се отдръпна болести лекарска възбрана заради течност и кръв в белите дробове, като афишира това единствено 11 дни преди борбата.

3. Хоспитализацията на Хабиб поради свалянето на килограми през 2017-а

На 12 януари 2017-а UFC за трети път афишира конфликта сред Тони и Хабиб като подглавно събитие на UFC 209 на 4 март, а залогът този път е междинната купа в лека категория. Новият първенец Макгрегър е навън от ММА, с цел да се концентрира върху боксовия си дуел с Флойд Мейуедър.

Hey @TonyFergusonXT if the @ufc don't want to pay you I'll pay you 200k extra on your purse let's make this fight now you have no excuse
— khabib nurmagomedov (@TeamKhabib) January 2, 2017 На 3 март - единствено три дни преди галавечерта - Хабиб е приет в болница преди формалния кантар поради проблем в процеса на свалянето на килограми за влизане в категорията. Чак през октомври Фъргюсън се изправя против заместител за междинната купа - Кевин Лий, който побеждава с триъгълник в трети рунд.

4. Операцията на Фъргюсън през 2018-а

На 17 януари 2018-а Дейна Уайт афишира четвърти опит за борбата, в този момент към този момент като главно събитие на UFC 233 на 7 април за " същинската " купа в лека категория. На 1 април, не нашега, дуелът отново е анулиран, тъй като Тони се нуждае от интервенция на сухожилие в коляното. Вместо него, Хабиб побеждава Ал Якуинта и печели овакантения пояс в лека категория.

5. Забраната за полети отвън Русия около пандемията на новия ковид

На 25 ноември Дейна Уайт на драго сърце разгласи петия път, в който Хабиб би трябвало да се изправи против Тони за купата в лека категория на 18 април 2020 година. Естествено, заради пандемията на новия ковид Хабиб се самоизолира в Русия и не може да напусне страната поради възбрана на полети.



На 1 април, още веднъж не нашега, Орела афишира, че се е сложил под карантина, както хиляди хора по света. Грандиозният двубой е анулиран, само че не и галавечерта UFC 249, макар че още нямаме оповестена локация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР