Панагюрище. Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение

...
Панагюрище. Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от възникнало земетресение
Коментари Харесай

Пазарджик: Пожаро-тактическо учение за овладяване на последиците от земетресение се проведе на територията на „Асарел-Медет“ в Панагюрище

Панагюрище. Пожаро-тактическо обучение за преодоляване на последствията от зародило земетресение се организира на територията на медодобивното дружество „ Асарел-Медет “ в Панагюрище. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . В него взеха присъединяване над 60 чиновници и техника на главните съставни елементи на Единната избавителна система в област Пазарджик, бранш „ Специализирани оперативни действия ” при РДПБЗН – Пловдив, аварийно-спасителното звено към „ Асарел Медет “ АД, както и доброволното формирование към община Панагюрище.
Действията минаха под управлението на шефа на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов в образуван на място мобилен диспечерски център. Екипите действаха по следния сюжет: Получен е сигнал за зародило мощно земетресение на територията на страната ни с най-вече провали в региона на Панагюрище и покрайнината. При дежурния диспечер на компанията идва известие, че в дренажната изложба към пречиствателна станция има блокирани хора, които се нуждаели от помощ. Първоначално към мястото се насочват огнеборците от аварийно-спасителната работа на предприятието, а малко по-късно към тях се причисляват и пожарникари от Панагюрище, Пазарджик и Пловдив. Пристигат и екипи на РУ-Панагюрище, „ Спешна помощ ” и доброволци от БЧК. Междувременно е получен сигнал и за раздран газопровод на площадка за декомпресиране на природен газ, както и пропускане на контейнер за оборотна вода с размер 35 000 м3.
Целта на извършеното учени бе оценка на координацията и взаимоотношението сред структурите, които вземат участие в Единната избавителна система, в това число и с Общинския щаб в Панагюрище, организацията на връзка в спешна обстановка, както и реакцията и подготовката на участниците в тренинга при съблюдаване на всички условия за техническа сигурност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР