Паметникът на брега на Охридското езеро в памет на българските

...
Коментари Харесай

Охрид спешно възстанови паметника на жертвите от кораба Илинден |

Паметникът на брега на Охридското езеро в памет на българските туристи, изгубили живота си при потъването на кораба “Илинден ”, който бе опустошен от вандали, бе възобновен изцяло тази заран, заяви БГНЕС.

Кметът на Охрид Константин Георгиески осъди заяви телевизия ТВ24, представена от Българска телеграфна агенция. 

„ От мое име и от името на община Охрид обществено съдя безсъвестните жители, които повредиха паметника, подложен тази година във връзка 11 години от потъването на „ Илинден “, при което починаха 15 български туристи “, се споделя в известие на кмета, публикувано в обществените мрежи. Георгиески прикани жителите да се въздържат от вандалски актове и да покажат по-високо схващане. 

Снощи и министерството на външните работи на Република Северна Македония осъди вандалския акт.

„ Компетентните служби са осведомени и в най-близко време ще отстранят това злочинство на безотговорни и злонамерени хора, с цел да можем почтено да запазим паметта за тази покруса “, съобщи министерството. В известието се прибавя, че вратите на историческия Охрид остават необятно отворени за всички туристи, „ а изключително добре пристигнали за нас са приятелите ни от прилежаща България “.

Корабът „ Илинден “ потъна на 200 метра от брега на 5 септември 2009 година На борда му имаше 50 пасажери от България, пътуващи към манастира „ Свети Наум “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР