Паметна плоча за 900-та годишнина на Ордена на рицарите тамплиери

...
Паметна плоча за 900-та годишнина на Ордена на рицарите тамплиери
Коментари Харесай

Откриха паметна плоча на тамплиерите в Св. Влас

Паметна плоча за 900-та годишнина на Ордена на рицарите тамплиери на Йеросалим бе открита в Св. Влас. Тя е сложена на входа на хотел Парадайс Бийч, където се организира 26-я Конвент на Велик Приорат България с Инвеститура.

Паметната плоча бе открита от Великия приор на Велик Приорат България Румен Ралчев.

" За първи път в света ще открием възпоменателна плоча, с което ще ознаменуваме 900 години от основаване на ордена. Във втората половина на годината ще бъде открита огромна чешма с еднометрова фигура на рицар в центъра на София ", сподели Румен Ралчев. Той заяви още, че орденът отпуска 8 стипендии за надарени деца в България, с цел да могат те да развиват умерено качествата си. Орденът си партнира с МОН, като задачата е децата да научат какво значи рицарска постъпка, да се научат на почтеност, почтенност, на почитание към дамите ", изясни Ралчев.

На 26-я Конвент в Св. Влас участват великите приори от Сърбия, Русия, Германия, командори от Македония, а участниците са над 200 рицари и дами от Великия Приорат на България.

" Основните цели на Ордена на тамплиерите не са се трансформирали за тези 900 години. Това са преди всичко разширение на разговора сред християнските църкви, създаване на мостове към други изповедания за понижаване на напрежението - с арабските страни, подкрепяне на християните в неволя, сподели още Румен Ралчев. Според него в актуалното общество разширените контакти сред разнообразни религии е приоритет.

" През миналите години ние оказваме помощ на българската православна черква - изографисвахме църкви, построихме три нови в Стара Загора, Габрово и Смолян, няма храм, в който да не сме оставили най-малко по една-две златни икони. Дарили сме общо над 3 млн. лв., а нямаме нито едно благодарствено писмо от Българската православна черква. Защо една мутра може да си освети тоалетната или кравефермата, а когато ние желаяме на нашите ритуали да участва духовник, това да е проблем ", разяснява още Румен Ралчев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР