Палу. Силни земетресения разтърсиха индонезийския остров Сулавеси в петък и

...
Палу. Силни земетресения разтърсиха индонезийския остров Сулавеси в петък и
Коментари Харесай

CBC News: Силни земетресения разтресоха индонезийският остров Сулавеси, едното от които с магнитуд 7.5 е предизвикало цунами

Палу. Силни трусове раздрусаха индонезийския остров Сулавеси в петък и провокираха цунами, като представител на локалните управляващи е оповестил, че цунамито е разрушило голям брой къщи, предава CBC News .
Индонезия е оповестила предизвестие за цунами след най-силното земетресение, с магнитуд 7.5, което е станало в 18:02 локално време (13:02 българско време), Последвали са многочислени мощни вторични земетресения, в това число един с магнитуд 6.7.
Говорителят на организацията за бедствия Сутопо Първо Нугрохоо съобщи в изявление за телевизионно предаване онлайн, че цунамито е засегнало град Палу, който е столицата на централната провинция Сулавеси и по-малък град - Донгала. Има съборени къщи и хора в неопределеност.
" Смущенията в телекомуникациите и тъмнината попречват напъните за приемане на информация ", сподели той. " Целият народен капацитет ще бъде разпрострат и на следващия ден сутринта ще използваме самолети и хеликоптери, с цел да окажем помощ в засегнатите от цунамито места ".
Индонезийската телевизия сподели видео с мощна вълна, удряща Палу и хора, които бягат под паника.
Летището на Палу спря интервенциите за 24 часа заради повреди от земетресението, съгласно управлението на въздушното придвижване в Индонезия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР