Пълно единодушие по въпроса как да действат при руска инвазия

...
Пълно единодушие по въпроса как да действат при руска инвазия
Коментари Харесай

Безпрецедентна среща: Световните лидери единодушни за отговора си при руско нападение над Украйна |

Пълно единогласие по въпроса по какъв начин да работят при съветска инвазия в Украйна реализираха водачите на Съединени американски щати, Германия, Франция, Италия, Полша, Европейски Съюз и НАТО на среща тази нощ по самодейност на американския президент Джо Байдън.

След нея Байдън я дефинира като " доста, доста, доста добра " и добави, че има " цялостно единогласие " с европейските водачи по въпроса за струпваните по границата с Украйна съветски войски. Подобен отзвук пристигна и от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Great meeting with on European security with leaders,, Mario Draghi,, & our partners &. We agree that any further aggression by against will have severe costs.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg)

В коментар за нея тази заран някогашният зам.-министър на защитата и член на Съвета по сигурността към Министерския съвет Велизар Шаламанов пред Нова тв я назова " невиждана " поради тесния състав, в който бе извършена.

Във видеоразговора участваха френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц, италианският министър председател Марио Драги, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, полският президент Анджей Дуда, английският министър-председател Борис Джонсън, президентът на Европейски Съюз Шарл Мишел и председателката на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен.

Ако Русия нахлуе в Украйна, водачите са се договорили, че съдружниците би трябвало да отговорят бързо, в това число с невиждан пакет от наказания.

Джонсън предизвести, че Русия може да чака бързо отмъщение и невиждани наказания при инвазия.

Русия отхвърля сходни планове, макар че е струпала по границата 100 000 бойци.

Говорител на " Даунинг стрийт " разгласи, че водачите са се споразумели за интернационалното съдействие против възходящата съветска неприязън.

В понеделник Пентагонът разгласи, че към 8 500 души боеспособна американска армия са в бойна подготвеност. Те ще бъдат ситуирани, единствено в случай че съдружниците в НАТО решат да задействат силите за бързо реагиране или в случай че се развият " други обстановки ", свързани с съветското скупчване на войски, сподели прессекретарят на НАТО Джон Кърби.

Няма проекти за разполагане на съюзнически войски вътре в Украйна.

Някои от страните членки на НАТО - в това число Дания, Испания, Франция и Нидерландия - към този момент възнамеряват изпращането на бойни самолети в Източна Европа, с цел да усилят отбранителните качества на района.

През почивните дни към 90 тона американско въоръжение дойде в Украйна.

Британският министър председател Борис Джонсън предизвести, че Русия готви стремително нахлуване на столицата Украйна Киев - съгласно информация от английското разузнаване. " Разузнаването е изцяло ясно, че има 60 съветски бойни групи по границите с Украйна, проектът за светкавична война, която може да превземе Киев е нещо, което всеки може да види ", сподели Джонсън.

Кремъл декларира, че вижда в НАТО опасност за сигурността си и упорства за правни гаранции, че Алиансът няма да се разшири на изток, в това число в прилежаща Украйна. Съединени американски щати споделят, че казусът е съветската експанзия, а не разширението на НАТО.

В неделя Байдън разпореди евакуиране от Украйна на фамилиите на чиновниците в американското посолство в Киев и позволи на дипломатите си да изоставен украинската столица, в случай че желаят. Малко по-късно Англия направи същото, като стартира евакуиране и на чиновниците от посолството си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР