Пълничкият кандидат за кмет на пловдивския район Северен“ Илиян Лалев,

...
Пълничкият кандидат за кмет на пловдивския район Северен“ Илиян Лалев,
Коментари Харесай

Грандиозен скандал в Пловдив! Кандидат за районен кмет от ГЕРБ, замесен в кражби на общински имоти за милиони!

Пълничкият претендент за кмет на пловдивския регион „ Северен “ Илиян Лалев, водел извънредно разточителен метод на живот. Екзотичните екскурзии и почивки единствено през тази година били на стойност над 100 бона. Чисто новият джип марка Порше Кайен на претендента и скъпите вечери в първокласни заведения за хранене, увековечени в фотоси, изпълват профилите му в инстаграм и обществените мрежи. Но с цел да заличи следите, неотдавна претендентът за кмет е изтрил профилите си и е основал изцяло нови.

Запознати настояват, че финансовите благоприятни условия на кандидат-кмета внезапно се повишили около кметуването на неговия непосредствен другар, актуалният кмет на Пловдив Зико, с който постоянно ходили дружно на екзотични почивки.

Запознати партийни функционери настояват, че точно Зико е ходатайствал пред шефа на партията Илиян Лалев да е претендентът на ГЕРБ за кмет на регион „ Северен “. Освен че му оказвал съдействиe при подготовката на документите за парцелите, кметът Здравко Димитров е дал и голям брой публични поръчки за хранене на деца в пловдивски учебни столове и обществени трапезарии на компанията за кетъринг на Лалев – „ Лалев комерс “.

Такъв е и образецът със стола на спортното учебно заведение в града под тепетата, където скоро нашумя противен скандал с натровени от некачествена храна деца. Фирмата за учебно и столово хранене на Илиян Лалев се водела на името на татко му и през последните години, с помощта на околните им връзки с кмета, била водеща в областта на храненето в Пловдив.

Схемите за обири на общински парцели, в които е забъркан претендентът за кмет са няколко. Само преди броени месеци той е разменил един от откраднатите парцели в регион „ Южен “ против обезщетение от огромна строителна пловдивска компания.

Ето по какъв начин се краде 10 декара общински парцел от Илиян Желязков Лалев, претендент за кмет на регион „ Северен ”:

• Трябва да си другар със Зико и да имаш информация от Община Пловдив и Областна администрация кои хубави апетитни общински парцели не са актувани като общинска или държавна благосъстоятелност.

• Намираш сложено лице, което заявява  пред нотариус, че владее парцела от 10 години и трима другари очевидци, най-добре единия от тях да ти е татко, с цел да е сигурна работата.

• Нотариуса издава нотариален акт за благосъстоятелност на поставеното лице.

• Поставеното лице за признателност дава пълномощие на бащата на Илиян Лалев – Желязко Лалев да се разпорежда с парцела – продава, подарява парцела, както откри за добре, по цени и условия по негова преценка.

• Имотът се препродава няколко пъти и следите се губят.

• Господин кандидат-кметът на регион „ Северен “ Илиян Лалев, с парите от крадения парцел обикаля на почивки по екзотични места с любовницата си Анастасия Ангелова Маташева, която също е в листата на ГЕРБ за общински съветници под номер 35.

Цялата информация по случая ни беше предоставена от обезпокоени поданици на пловдивския регион „ Северен “, някои от които са притежатели на прилежащи парцели на откраднатия от претендента Лалев. Основателните им терзания са свързани с това, че в случай че бъде определен за кмет на региона, е допустимо претендентът на ГЕРБ да ограби тотално парцелите в региона. Те приготвят сигнал до Районната прокуратура в града и са безапелационни, че ще стигнат до митинги и гражданско непокорство, в случай че казусът не бъде разследван. Очакваме мнението и на другата страна по случая и с интерес ще следим резултата от инспекцията на Пловдивската прокуратура.

  

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Пловдив скандал ГЕРБ кражби общински имоти милиони районен кмет Илиян Лалев Порше Кайен
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР